Päevatoimetaja:
Richard Särk

Loodusmuuseum näitab seente salapärast maailma vaid kahel päeval

Copy
Homme ja ülehomme saab Tartu ülikooli loodusmuuseumi seenenäitusel uudistada mitmesugusi kauneid seeni, näiteks punakat puiduheinikut.
Homme ja ülehomme saab Tartu ülikooli loodusmuuseumi seenenäitusel uudistada mitmesugusi kauneid seeni, näiteks punakat puiduheinikut. Foto: Tartu ülikooli loodusmuuseum

Sügise hakul tähistab Tartu ülikooli loodusmuuseum traditsioonilist seenenädalat, mis seekord toimub septembri teisel nädalal. Taas kord saab avastada seente salapärast maailma värvikireval seenenäitusel.

Reedel ja laupäeval, 13. ja 14. septembril kell 10–18 on Tartu ülikooli loodusmuuseumi seminarialal avatud seenenäitus, kus huvilised saavad tutvuda sügisseentega. Näitusel on seened eksponeeritud koos söödavuse ja mürgisuse teabega.

Näituse juures on seenetundjad, kes vastavad küsimustele ning jagavat seeneinfot. Näitusele on samuti oodatud külastajate leitud seened. Seenenäitusele ja loodusmuuseumi pääseb sooduspiletiga: täiskasvanutele 4 eurot, lastele ja seenioridele 2 eurot.

Seenenäituse on koostanud ja seeni määravad bioloog Külli Kalamees-Pani ja Tartu ülikooli loodusmuuseumi meeskond. Seenenädala korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Tagasi üles