Päevatoimetaja:
Richard Särk

Murdjakoerte perenaine jäi süüdi ka teises kohtuastmes, kuid kahjutasu suurust vähendati oluliselt (2)

Copy
Murdjakoerte perenaine Monika Anton kandis kohtuistungitel maski ja parukat. Tema kaitsja Andres Veski leidis, et maakohtu määratud karistus oli ebaproportsionaalselt suur.
Murdjakoerte perenaine Monika Anton kandis kohtuistungitel maski ja parukat. Tema kaitsja Andres Veski leidis, et maakohtu määratud karistus oli ebaproportsionaalselt suur. Foto: Sille Annuk

Tänavu jaanuaris mõistis Tartu maakohus naabri peaaegu surnuks purenud murdjakoerte perenaisele Monika Antonile karistuseks kahekuuse vanglakaristuse ja kohustuse maksta ohvrile 100 000 eurot kahjutasu. Antoni kaitsja kaebas otsuse ringkonnakohtusse, kes otsustas, et Anton oli süüdi, kuid muutis väljamakstava kahjutasu suurust.

Pea kaks aastat tagasi, 2022. aasta hilissügisel, tuli toona 26-aastasele Sandra Sinimetsale tema koduhoovis kallale kaks naabri koera. Noor naine sai üliraskeid kehavigastusi ning tema taastusravi kestab tänini. Maakohtu määratud reaalne vanglakaristus ja kopsakas kahjutasu oli vaieldamatu pretsedent. Varem ei ole loomaomanikke sel viisil vastutusele võetud, rääkimata suure kahjutasu ja reaalse vangistuse määramisest.

Monika Antoni kaitsja Andres Veski oli pärast kohtuotsuse kuulmist veendunud, et tegu on ebaproportsionaalselt suure karistusega ning prokurör ja kannatanu esindaja soovivad süüasjaga korraldada nii-öelda näidispoomise. Seetõttu otsustaski kaitsja, et asjale peaks hinnangu andma ka ringkonnakohus.

Tagasi üles