Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Emajões peitub nii käega katsutavaid aardeid kui silmale nähtamatuid mürke (1)

Copy
Emajõeta ei kujutaks keegi Tartut ettegi. Viimastel aastatel on linn teinud investeeringuid, et jõge taas inimestele lähemale tuua. Nii näiteks on loodud trepistik Vabaduse silla juurde ja Kaarsilla kõrvale.
Emajõeta ei kujutaks keegi Tartut ettegi. Viimastel aastatel on linn teinud investeeringuid, et jõge taas inimestele lähemale tuua. Nii näiteks on loodud trepistik Vabaduse silla juurde ja Kaarsilla kõrvale. Foto: Signe Oidekivi

Võrtsjärvest algav ja läbi Tartu Peipsisse kulgev Emajõgi, ka Suur-Emajõgi, ei paista silma klaasselge vee ega liivase põhjaga musterveekoguna. Pigem vastupidi: vesi on pruun, läbipaistvus vaevu kümme sentimeetrit, põhi kohati mudane. Ja vesi on külm.

Nii juurdlevadki paljud, miks on vesi Emajões nõnda pruun, paistab kui porioja. Visuaalselt pole see just kauneim, ka ei kutsu suplema, kuigi leitsakuga on linnaujulas inimesi küllaga. Aga ikkagi sõidavad paljud linlased puhkuse ajal näiteks Pärnumaa randadesse või Saadjärve äärde. Milline on tegelikult Emajõe tervislik seisund?

Puhas suplusvesi

Tagasi üles