Päevatoimetaja:
Richard Särk

Maratoni Eesti meistrivõistlustel noppis tartlanna järel teise koha endine Tartu Postimehe reporter

Copy
Kertu Kula lootis Tallinna maratoni läbida alla kahe tunni ja 59 minuti, ent jõudis finišisse pea neli minutit kiiremini ja teise koha vääriliselt.
Kertu Kula lootis Tallinna maratoni läbida alla kahe tunni ja 59 minuti, ent jõudis finišisse pea neli minutit kiiremini ja teise koha vääriliselt. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud pühapäeval toimus Tallinna maraton, kus ühtlasi selgusid Eesti meistrivõistluste parimad. Naiste arvestuses võitis tartlanna Kaisa Kukk, teiseks tuli endine Tartu Postimehe ajakirjanik Kertu Kula.

Kertu Kula on maratone jooksnud ligemale kümme aastat ning seega on talle palju eestlastest konkurente juba tuttavad. Tallinna maratoni stardinimekirja vaatamise järel tõdes ta endale, et medal pole võimatu, kuid seda ta eesmärgiks ei seadnud, sest pikamaajooksul võib kõike juhtuda. Favoriiti julges ta aga pakkuda.

Enne starti seadis Kula koos klubikaaslastega Sparta spordiklubist eesmärgi, ta lootis 42,2 kilomeetrit läbida alla kahe tunni ja 59 minuti. «Olin sellel hetkel küll skeptiline, et ka jooksen selle ära, sest ilm oli soe,» ütles ta, kuid imestas tagantjärele, et palavus temani ei jõudnudki.

Tagasi üles