Päevatoimetaja:
Richard Särk

MÕISTLIK VÕI MÕTTETU? Linnavalitsus ootab tagasisidet esiuksest bussi sisenemise katseprojekti kohta

Copy
Tartus algas augustis katseprojekt, mil kutsutakse inimesi õhtust hommikuni sisenema linnaliinibussi ainult esiuksest ja väljuma tagumistest ustest. Foto on illustreeriv.
Tartus algas augustis katseprojekt, mil kutsutakse inimesi õhtust hommikuni sisenema linnaliinibussi ainult esiuksest ja väljuma tagumistest ustest. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Tartus algas augustis katseprojekt, mil kutsutakse inimesi õhtul kella 19st kuni hommikul kella 7ni sisenema linnaliinibussi ainult esiuksest ja väljuma tagumistest ustest. Linn ootab praeguseks veidi üle kuu kestnud projektile tagasisidet.

Siiani on katseprojekt läinud ladusalt ning suuremaid probleeme pole ette tulnud, kinnitas Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa.

«Oleme tänulikud reisijatele ja bussijuhtidele, kes on aidanud meil seda uut süsteemi proovida, ja ootame nüüd linlaste tagasisidet, et saaksime veelgi täiustada ühistranspordiga liiklemist,» ütles ta.

Tagasisideküsimustikule saab vastata Tartu linna kodulehel: https://tartu.ee/et/vorm/esiuksekampaania-tagasisidevorm

Esiuksest sisenemise katseprojekti alustas linnavalitsus seetõttu, et andmeanalüüsi kohaselt on Tartu bussides märkimisväärselt palju piletita sõitjaid, eriti just õhtustel aegadel. Esiuksest sisenedes tuleb sõit registreerida esimese tuvasti juures. Igal aastal jääb Tartul piletita sõitjate tõttu saamata ligi pool miljonit eurot, millega saaks bussiliiklust arendada.

Katseprojekt kestab 1. augustist 30. septembrini. Seejärel analüüsib Tartu linnatransport saadud andmeid ja tagasisidet ning tehakse otsus edasise kohta. Täpsem info: www.tartu.ee/et/bussiliiklus#sisene-bussi-esiuksest

Tagasi üles