Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Briti ametnikud hindavad Tartu vangla turvalisust väga kõrgelt

Copy
Tartu vanglat külastanud Briti ametnikud hindavad väga kõrgelt nii vangla turvalisust kui ka tööd kuritegude ennetamisel.
Tartu vanglat külastanud Briti ametnikud hindavad väga kõrgelt nii vangla turvalisust kui ka tööd kuritegude ennetamisel. Foto: Sille Annuk

Ühendkuningriigi justiitsminister Shabana Mahmood kinnitas kohtumisel justiits- ja digiminister Liisa Pakostaga, et Tartu vanglat külastanud Briti ametnikud hindavad väga kõrgelt nii vangla turvalisust kui ka tööd kuritegude ennetamisel.

Mahmood toonitas neljapäeva õhtul Vilniuses toimunud kohtumisel jätkuvat võimalikku huvi rentida Tartu vanglat Ühendkuningriikide vanglakohtade puuduse leevendamiseks.

Suurbritannial on praegu puudu 16 000 vanglakohta. Uute vanglate planeerimine võtab väga kaua aega.

Eesti ja Suurbritannia või mõne teise eelistatult NATO liikmesriigi edasine võimalik koostöö vangla rendileandmise osas ootab Eesti valitsuse põhimõttelist seisukohta Tartu vangla tuleviku osas.

Mahmood ja Pakosta arutasid ka koostöövõimalusi justiitsvaldkonna digitaliseerimisel ja tehisintellekti kasutuselevõtul avalike teenuste paremaks ja efektiivsemaks muutmisel.

Eesti ja Ühendkuningriigi vahel on sõlmitud koostööleping digi- ja küberturvalisuse osas ning ühendkuningriik on sarnaselt Eestiga võtnud ambitsioonika lähenemise digilahenduste ulatuslikuks kasutamiseks.

Suurbritannia kohtusüsteemist on Pakosta hinnangul õppida kohtuistungite pidamist internetis ning perekonnaasjade menetluse kiirendamist.

Pakosta sõnul on riikidel selge koostööhuvi küberturvalisuse osas, sest küberründed Euroopas sagenevad üha.

Tagasi üles