Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Rocki treeneripingile asuvad uuel hooajal vennad Liivakud

Copy
Korvpalliklubi Rock uus peatreener on Jaanus Liivak. Abitreenerina asub ametisse tema vend Toomas Liivak.
Korvpalliklubi Rock uus peatreener on Jaanus Liivak. Abitreenerina asub ametisse tema vend Toomas Liivak. Foto: Korvpalliklubi Rock

Tartu korvpalliklubi Rock andis sotsiaalmeedias teada, et koondisel on uus pea- ja abitreener. Jaanus Liivak asub Eesti esiliigas mängiva Rocki korvpallimeeskonna peatreeneriks ning Toomas Liivak jätkab abitreenerina. Füsioterapeudina abistab meeskonda Peeter Nigol.

Tegelikult ei ole Jaanus ja Toomas Liivak koos ühe meeskonna treenerid siiani veel olnudki. Nüüd see võimalus tuleb.

Mõlemad treenerid kuulusid mängijatena meeskonda 2001. aastal, kui esimest korda tõmmati selga Rocki mustad särgid. Jaanus Liivak sõnas, et tema oli siiski rohkem Delta (korvpalliklubi Tartu ülikool / Delta – K.O.) mees. Jaanus Liivak oli Tartu ülikool / Delta kapten ka 2000. aastal, mil Tartusse tuli üle aastate taas Eesti meistritiitel.

Nüüd siis mõlemad vennad taas korvpalliklubis Rockis. Jaanus Liivak ütleb, et kõik, mis ta on korvpallis saavutanud, on tänu Tartu korvpallikoolile, kus tema korvpalluritee algas. «Nüüd on käes aeg midagi ka Tartule tagasi anda,» märkis ta.

«Meil on Eesti mängijate defitsiit. Tartul on aga eelis, sest poisid tulevad õppima ülikooli,» rääkis Jaanus Liivak. «Kõik neist aga ei pääse mängima ülikooli meeskonda või ei sobi neile seal, nii et Rock võiks niisugustele noortele alternatiiv olla.»

«Oma noorte kasvatamine võtab Rockil veel aega, aga just oma noorte meeskond võiks olla Rocki suund,» lisas ta. Nii oleks Rock kolmas võimalus ülikooli ja maaülikooli kõrval nendele noortele, kes tahaksid peale õppimise ka korvpalli mängida. «Rockist saaksid nad tuule tiibadesse,» ütles Liivak. Just Rock oli eelmise hooaja esiliiga meeskondadest ainus, kellest kolm mängijat läksid uueks hooajaks meistriliigasse.

Liivak sõnas, et on selline treener, kelle arvates tuleb mängijad hooajaks ette valmistada. «Mängijad peavad olema füüsiliselt ja vaimselt valmis, kõik muu saab sinna juurde ehitada,» selgitas ta. Nii arvab peatreener, et esimese aasta eesmärk Rockis võiks olla tuumiku loomine. «Kui selle pealt kevadeks ka tulemus tuleb, on viis pluss,» lisas ta.

Kui eelmist hooaega meenutada, siis oli Jaanus Liivak peatreenerina Eesti liigade kahekordne võitja: esiliigas tõi ta võidu Kadrina Karudega, teises liigas Team Kaitseväe meeskonnaga. Viimasega jätkab Jaanus Liivak peatreenerina teises liigas ka algaval hooajal, samuti tegeleb ta edasi Saku KK noortega ja nende meeskonnaga mängimist rahvaliigas. Rock on sellele kõigele lisaks.

Liivak ise ütleb selle peale, et võidud on muidugi suurepärased, aga ta ise peab enda kõige suuremaks saavutuseks seda, et pidas hooaja jooksul 60 mängu ja sai vaid ühe tehnilise vea. «See on tulnud staažiga. Eks ma ikka arenen. Olen treener, kes püüab oma nõrkade külgedega arvestada,» lausus ta.

Sel nädalal alustas Rocki meeskond treeninguid.

Esimene mäng esiliigas on ees 27. või 28. septembril, kui kodus Turu tänava võimlas võetakse vastu Paide Viking Window' tiim.

Tagasi üles