Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Seenemetsades valitseb enneolematu liigirikkus. Mida selle kõigega nüüd peale hakata? (1)

Copy
Mustvee kultuurikeskuse juht Laidi Zalekešina hakkas tänavu seenel käima juuli keskpaigas ning nüüd on tal juba võimsad talvevarud purki talletatud. Aga seeneretked jätkuvad.
Mustvee kultuurikeskuse juht Laidi Zalekešina hakkas tänavu seenel käima juuli keskpaigas ning nüüd on tal juba võimsad talvevarud purki talletatud. Aga seeneretked jätkuvad. Foto: Sille Annuk

Loodus on tänavu seenesõprade vastu väga helde. Enneolematu liigirikkus, iseloomustas seeneaastat ka Mustvee kultuurikeskuse juht Laidi Zalekešina, kes on kirglik seeneline ja kirglik iluaednik, sest tema koduaiast on saanud turismiobjekt.

Lehter-kukeseeni, igat sorti puravikke, kõiki riisikaid, mampleid, tatikuid, ka tavaliselt üsna harva esinevaid musti torbikseeni on lademetes. Neid kõiki on Laidi Zalekešina sel suvel märganud, korjanud ning pannile ja purkidesse pannud.

Selleks ei ole tal tarvis mööda Eestit ringi sõita. Kogu selle rikkuse leiab nutikas seeneline ühest-kahest hoolikalt valitud metsatukast. Kuid seenekohtadest tuleb juttu veidi hiljem.

Tagasi üles