Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Estronaut Konrad Aavik: kaaluta olekus ei piira sind mitte ükski jõud

Copy
Eesti esimesed kümme estronauti kogesid reedel Lõuna-Prantsusmaal paraboollennul kaaluta olekut. Kuigi lend kestis kokku pea kaks tundi, oli selle aja jooksul kaaluta oleku hetki vaid viie minuti jagu.
Eesti esimesed kümme estronauti kogesid reedel Lõuna-Prantsusmaal paraboollennul kaaluta olekut. Kuigi lend kestis kokku pea kaks tundi, oli selle aja jooksul kaaluta oleku hetki vaid viie minuti jagu. Foto: AirZeroG

Kümme Eesti koolinoort, seljas sinine lennuvorm, astusid läinud reede hommikupoolikul Lõuna-Prantsusmaal Bordeaux’s AirZeroGi lennuki pardale. Tegemist polnud aga teps mitte tavalise reisilennuga. Eesti esimesel estronautide konkursil võidukaks osutunud noored said autasuks pileti paraboollennule, et kogeda seal nullgravitatsiooni ehk kaaluta olekut.

Estronaudi vormi tõmbas teiste seas selga ka Tartu Jaan Poska gümnaasiumi 11. klassi õpilane Konrad Aavik. Noor tartlane kirjeldas äsjast lennukogemust küll ülivõrdes, kuid tõdes samas, et esimene kokkupuude kosmonaudikarjääriga oli ka omajagu kurnav.

Estronaudi konkursil kümne parima hulka tulnud Tartu noormees Konrad Aavik rääkis pärast paraboollendu, et kaaluta olek oli füüsiliselt raskem, kui ta esmalt arvas.
Estronaudi konkursil kümne parima hulka tulnud Tartu noormees Konrad Aavik rääkis pärast paraboollendu, et kaaluta olek oli füüsiliselt raskem, kui ta esmalt arvas. Foto: Sille Annuk
Tagasi üles