Päevatoimetaja:
Richard Särk

Neljarajalise maantee nahka läks puuduv lõik kaht linna ühendavast kergliiklusteest (7)

Copy
Tartust saab kergliiklusteed pidi Külitse Lennujaama tee ristmikuni. Sealt edasi, kuni Nõoni on kolmekilomeetrine lõik, kus kergliiklustee puudub. Ratta- ja jalgtee jätkub uuesti Nõost Elvani.
Tartust saab kergliiklusteed pidi Külitse Lennujaama tee ristmikuni. Sealt edasi, kuni Nõoni on kolmekilomeetrine lõik, kus kergliiklustee puudub. Ratta- ja jalgtee jätkub uuesti Nõost Elvani. Foto: Signe Oidekivi

Tartu-Nõo nelja rajaga teelõik jääb raha puudusel lähiaastail ehitamata, andis teada transpordiamet. Nii lendab ka vastu taevast Tartu ja Elva vahele katkematu ühenduse loomine kondimootori jõul liikujatele.

Tartust Külitsesse ja Elvast Nõkku saab rattaga või jalgsi turvaliselt mööda kergliiklusteed. Kuid Tartust Elvasse nii ei saa, sest Külitse ja Nõo vahelt on puudu kolm kilomeetrit kergliiklusteed.

Külitsest Nõoni ulatuva jalgratta- ja jalgtee põhiprojekt valmis eelmisel aastal ning transpordiamet on omandanud ka enamiku tee rajamiseks vajalikke maatükke, sõnas transpordiameti kergliikluse ekspert Kadi Pihlak.

Tagasi üles