Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Tartu ülikoolis asub uuel õppeaastal õppima rekordarv tulevasi õpetajaid

Copy
Huvi õpetajakoolituse vastu on juba mitmendat aastat tõusujoones: mullu kasvas avalduste arv kolmandiku võrra ning sel aastal suurenes see veelgi.
Huvi õpetajakoolituse vastu on juba mitmendat aastat tõusujoones: mullu kasvas avalduste arv kolmandiku võrra ning sel aastal suurenes see veelgi. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees

Tartu ülikooli haridusteaduste instituudis alustab sügisel rekordiliselt 517 uut tudengit ehk pea üksteist protsenti kõigist ülikooli esmakursuslastest. Kui mullu kasvas avalduste arv kolmandiku võrra, siis sel aastal suurenes see veel kümme protsenti.

Haridusteaduste instituuti õppima asumiseks laekus 1943 avaldust. Sisseastumisel oli kõige populaarsem koolieelse lasteasutuse õpetaja sessioonõpe, kus ühe õppekoha kohta esitati 7,1 avaldust. Samuti tundsid sisseastujad suurt huvi nii eripedagoogika ja logopeedia bakalaureuseõppe kui ka magistriõppe vastu – mõlemad on ka kõikidele ülikooli erialadele esitatud avalduste edetabeli tipus.

«Juba mitmendat aastat oleme avanud tavapärasest enam kohti õpetajaks õppimiseks,» ütles haridusteaduste instituudi juhataja Margus Pedaste. «Anname olulise panuse, et suurendada kvalifitseeritud õpetajate osakaalu tööturul. Samas on õpetajate põua leevendamiseks ülikooli panusest vähe. Õpetajaid peavad ootama atraktiivsed töökohad – see tähendab, et peame kogu ühiskonnaga õpetajaametit veelgi selgemalt väärtustama.»

Tagasi üles