Päevatoimetaja:
Richard Särk

TARKUSEPÄEV LÄHENEB! Mis päeval ning kui palju läheb lapsi kooli Tartu- ja Jõgevamaal?

Copy
Ehkki tarkusepäev on pühapäeval, otsustas Tartu Kesklinna kool kooliaasta avaaktuse teha juba reedel, 30. augustil. Paljud koolid tähistavad kooliaasta algust traditsiooniliselt 1. septembril, aga on ka neid, kes ootavad esmaspäevani.
Ehkki tarkusepäev on pühapäeval, otsustas Tartu Kesklinna kool kooliaasta avaaktuse teha juba reedel, 30. augustil. Paljud koolid tähistavad kooliaasta algust traditsiooniliselt 1. septembril, aga on ka neid, kes ootavad esmaspäevani. Foto: Ragnar Peets

Eelolev pühapäev, 1. september on tarkusepäev ning mitmes koolis alustatakse sel päeval uut õppeaastat. Aga üsna palju koolijuhte on otsustanud oodata esmaspäevani ning kooliaastale avalöögi anda 2. septembril. On ka kolmas võimalus: Tartu Kesklinna kool korraldas kooliaasta avaaktuse juba reedel, 30. augustil. 

Tartu- ja Jõgevamaa omavalitsuste haridusspetsialistid on suvepuhkuselt naasnud ning rehkendanud kokku tänavu kooliteed alustavate laste arvu. Kahe maakonna peale on enim kooliminejaid ikka Tartus: esimesse klassi läheb 1175 last ning põhikoolis kokku 12 100 õpilast.

Tänavu alustab oma kooliteed pisut vähem lapsi kui möödunud aastal, nentis aga Tartu linnavalitsuse haridusosakonna analüütik Katrin Parv.

Tagasi üles