Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Tallinna-Tartu maanteel jääb ehitus pikaks ajaks soiku (18)

Copy
Tallinna-Tartu maanteel valmis 2022. aasta novembri lõpus 4,3 kilomeetrit pikk neljarajaline teelõik Tartumaal Kärevere ja Kardla vahel. Pärast seda pole sel maanteel suuremaid teetöid enam tehtud, sest riigil pole selleks raha.
Tallinna-Tartu maanteel valmis 2022. aasta novembri lõpus 4,3 kilomeetrit pikk neljarajaline teelõik Tartumaal Kärevere ja Kardla vahel. Pärast seda pole sel maanteel suuremaid teetöid enam tehtud, sest riigil pole selleks raha. Foto: Margus Ansu

Tallinna-Tartu maanteel valmis viimane neljarajaline lõik, Kärevere ja Kardla vahel, kaks aastat tagasi. Tänavu suve hakul sai valmis Neanurme-Pikknurme 2 + 1 lõik ning praegu pole lähemas ega kaugemas tulevikus näha, et ehitus sel Eesti kaht suurimat linna ühendaval maanteel jätkuks.

Et pole projekte ega ka kindlaid tähtaegu neljarajalise tee rajamiseks, on jännis ka ettevõtjad, kelle arendused sõltuvad otseselt tulevase neljarajalise maantee asukohast ja valmimise ajast.

Pea pool ehk 85 kilomeetrit 174-kilomeetrisest Tallinna ja Tartu vahelisest maanteest on neljarajaline, ligi kolmandik, 68 kilomeetrit, aga endiselt kaherealine. Napilt veerandi kogu maanteest ehk 21 kilomeetrit katavad 2 + 1 möödasõidurajad, mis jäävad lõiguti Tartu ja Põltsamaa vahele.

Tagasi üles