Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Auditooriumid täituvad pea kolme tuhande uue tudengiga

Copy
Tartu ülikooli peahoone ees oli eile pärastlõunal vaid õigusteaduskonna esmakursuslane Maret Hallik. Pilt muutub aga esmaspäeval, mil vastseid tudengeid ootavad avaaktused ja toimub õppeaasta ametlik avamine.
Tartu ülikooli peahoone ees oli eile pärastlõunal vaid õigusteaduskonna esmakursuslane Maret Hallik. Pilt muutub aga esmaspäeval, mil vastseid tudengeid ootavad avaaktused ja toimub õppeaasta ametlik avamine. Foto: Margus Ansu

Uue nädalaga algav uus kooliaasta täidab Tartu jälle noortega. Värskeid tudengeid on siin palju: Tartu ülikoolis asub tudeerima 2083 esmakursuslast, Eesti maaülikool võttis bakalaureuseõppe erialadele vastu ligi 600 üliõpilast.

Kõik need noored tahavad kellekski saada. Aga kelleks? Maaülikoolis olid taas kõige menukamad veterinaarmeditsiin, kus ühele kohale kandideeris kaheksa inimest, ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine, geodeesia, samuti kinnisvara- ja maakorralduse õppekavad. Tartu ülikoolis oli üle ootuste menukas õpetaja eriala. Samuti tundsid noored suurt huvi meditsiini ja õigusteaduse vastu.

Õigusteadust asub õppima ka tartlanna Maret Hallik, kes ühes kümne koolikaaslasega Miina Härma gümnaasiumist astus just Tartu ülikooli õigusteaduskonda. Hallik põhjendas, et Tartu on tema valik, sest Tartu ülikool on parim õigushariduse andja Eestis.

Tagasi üles