Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

TARK TARTU Eesti esimesest perearstikeskusest otsib abi juba neli põlvkonda (1)

Copy
Rahulolevad ja terved patsiendid on hea meeskonna töö tulemus. Puhketuppa on kogunenud (vasakult) Nõlvaku perearstikeskuse õed Irina Lapšhina, Liivi Laan (seisab) ja Veronika Baškirova. Diivanil veel perearstid Rauno Kurg, Merike Tubli ja tugitoolil Anu Starkopf, taga seisab õde Lagle Ostrovski.
Rahulolevad ja terved patsiendid on hea meeskonna töö tulemus. Puhketuppa on kogunenud (vasakult) Nõlvaku perearstikeskuse õed Irina Lapšhina, Liivi Laan (seisab) ja Veronika Baškirova. Diivanil veel perearstid Rauno Kurg, Merike Tubli ja tugitoolil Anu Starkopf, taga seisab õde Lagle Ostrovski. Foto: Signe Oidekivi

Kolmkümmend aastat tagasi 15. augustil 1994 avas Tartus uksed Eesti esimene perearstikeskus. See oli murranguline sündmus, kohal viibisid sotsiaalminister Marju Lauristin, kantsler Toomas Vilosius, Tartu linnapea Väino Kull, maavanem Jaan Õunapuu ja mitmed Tartu ülikooli ja arstkonna esindajad.

Kõnelejad rõhutasid sõnu: tervise hoidmine ja humanistlik tervishoiukorraldus. Postimees kirjutas uudisest enne ja pärast.

Tartu linn oli selle perearstikeskuse loomiseks andnud Annelinna Nõlvaku 13 korrusmajja ruumid, kus arstid rassisid terve suve, et tube ümber kohandada ja sisustada, seinu helgemaks värvida. Keskuse looja oli doktor Monika Vask, kes võitis Tartu linna perearstikeskuse loomiseks välja kuulutatud konkursi. Tema kõrval asusid ametisse perearstikoolituse läbinud noored tohtrid Merike Tubli ja Anu Starkopf ning üldarst Toomas Kariis.

Tagasi üles