Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Linnapea kohtust: rahanduse abilinnapea ei ole just armastatud inimene

Copy
Täna andis Tartu maakohtus tunnistusi Tartu pikaaegne linnapea Urmas Klaas, kelle arvates oli Kuperjanovi 9 maja ostmata jätmine õige mõte.
Täna andis Tartu maakohtus tunnistusi Tartu pikaaegne linnapea Urmas Klaas, kelle arvates oli Kuperjanovi 9 maja ostmata jätmine õige mõte. Foto: Signe Oidekivi

Tartu maakohtus jätkus täna ärimees Parvel Pruunsilla ja Tartu endise abilinnapea Priit Humala kohtuasi. Viimane saabus kohtusse jalgrattaga, teine süüdistatav kohal ei olnud.

Kohtus käib tunnistajate kuulamine, seni on need peaasjalikult olnud Tartu linnavalitsuse ametnikud. Täna andis tunnistusi Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse peaspetsialist Indrek Hunt ja pärastlõunal jõudis järg Tartu linnapea Urmas Klaasi kätte.

Esialgu pidi linnapea Klaas selgitama mõisteid ja linnavalitsuse töökorraldust, sest ringkonnaprokurör Gerd Raudsepp küsis, mis on linnavalitsuse istung, kes on linnasekretär ja kes moodustavad linnavalitsuse. Pärast linnavalitsuse köögipoole seletamist jõudsid kätte küsimused Kuperjanovi 9 ehk ERMi endise näitusemaja kohta, mille ümber kogu kohtuasi tiirleb.

Tagasi üles