Päevatoimetaja:
Richard Särk

Armastuse keeled – millised need on ja kuidas mõista oma teise poole armastuse keelt

Copy
Foto: Pexels

Et tunda end armastatuna, kas teie jaoks piisab sõnadest, mis kinnitavad teie partneri tundeid? Võib-olla soovite rohkem füüsilist lähedust, suudlusi või hoolikalt läbimõeldud üllatusi?

Pole saladus, et armastus on eriline side, mille igaüks loob erinevalt - iga paar peab sellest mõistma, et säilitada tervislikke suhteid ja vältida tarbetuid konflikte. Juba rohkem kui kolm kümnendit tagasi, 1992. aastal, esitles antropoloogiadoktor Gary Chapman oma raamatus „Viis armastuskeelt“ peamisi ideid inimestevahelistest suhetest – uuriti, kuidas erinevalt väljendavad ja vastu võtavad partnerid armastust, ja see aitas paljusid vastuseid leida:

  • miks mu partner ei tunne end armastatuna isegi siis, kui annan kogu iseendast;

  • kuidas õppida rääkima oma armastatud armastuse keelt?

Esimest küsimust uurides saate aru, et teie ja teie partner kipute armastust erinevalt väljendama ja kogema. Võib-olla püüate valmistada imelist õhtusööki ja koristada maja, samal ajal kui teine pool ootab innukalt teie tähelepanu ja intiimsemat sidet? Tutvuge viie armastuskeelega, et paremini mõista, mida teie kallim ootab.

 

1. Toetussõnad

Olete ilmselt kuulnud, et naised armastavad kõrvadega - nende jaoks on oluline kuulda komplimente, romantilisi sõnu, julgustust või saada armastussõnumeid, kui olete lahus. Kõik see on viis armastuse väljendamiseks kõige lihtsamate sõnadega, kuid kõigil pole lihtne ennast paljastada ja oma partnerit õnnelikuks teha. Muidugi võivad ka meeste jaoks olla olulised tugi- ja tänusõnad, näidates enesekindlust ja julgustades liikumist oma eesmärkide poole. Kui see on teie partneri armastuskeel, siis teadke, et ta tunneb end kõige armastatumana, kuuldes siirasid, toetavaid ja usaldavaid sõnu.

 

2. Kingitused

See armastuskõne ei puuduta ainult materiaalseid kingitusi - väikesed üllatused ja üllatusjõupingutused puudutavad kindlasti lähedase südant. Lilled, lemmikmaiused või läbimõeldud ost panevad teie partneri end hellituna ja hinnatuna tundma. Üllatage oma kallimat ootamatu kingitusega ja vaadake, kuidas tema silmad säravad - ja pole üldse oluline, milline on teie kingituse väärtus, sest teie aeg ja vaev on juba parim kingitus.

Foto: Pexels
3. Teenindusvõime

Inimeste jaoks, kes räägivad seda armastuse keelt, räägivad teod valjemini kui sõnad. Võib-olla ootab teie partner, et hoolitsete määrdunud nõude või muude majapidamis tööde eest - igasugune abi ülesande täitmisel, mis teie partnerit koormab, näitab, kui palju sa armastad. Lihtsamalt öeldes soovib teie partner näha, et teie jaoks on oluline muuta tema igapäevane rutiin lihtsamaks, nii et näidake initsiatiivi ja teie jõupingutusi hinnatakse.

 

4. Kvaliteetne aeg koos

Pidev emotsionaalne kaasamine sügavates vestlustes ja koos olemine - võib uskuda, et see on kõigile kohustuslik, kuid mõne jaoks on see kõige olulisem armastuse vorm, mis võimaldab neil tunda end eriliselt. Lemmikühised tegevused, õhtused rituaalid tassi tee kohal või lihtsalt vaikuses lõõgastumine võivad olla see kvaliteetne aeg, mis annab teie partnerile täiskõhutunde.

5. Füüsilised puudutused

Võimas armastuse vorm - kallistused, suudlused, hellitused või lihtsalt selja patsutamine. Neile, kes räägivad seda armastuse keelt, on füüsiline puudutus kõige otsesem tee nende südamesse. Hämmastav on see, et füüsilise armastuse vorme on rohkem, kui võite ette kujutada - olge originaalne ja näidake oma armastust rohkem kui lihtsalt õrnade puudutustega. Täitke oma partneri seksuaalseid soove YESYES erootiliste kaupadega, alates niisutavatest massaažiõlidest kuni seksimänguasjade ja mängude aksessuaarideni. See muidugi mitte ainult ei tugevda teie romantilist sidet, vaid võimaldab teil ka igapäevasest rutiinist lahku minna.

Pexels

Te ei ole kindel oma partneri armastuskeeles?

Esiteks pöörake tähelepanu sellele, kuidas teie partner väljendab teie vastu armastust. Kas kuulete sageli komplimente, armastussõnu või eelistab teie partner endiselt tegevusi, pakkudes oma abivalisust? Võib-olla saate sageli kingitusi või pakkumisi koos aja veetmiseks? Hinnake oma partneri tegevust ja õppige nende armastuskeelt.

Teine lihtne viis partneri armastuskeele väljaselgitamiseks on esitada murettekitavaid küsimusi. Arutage, mida armastuse mõiste talle tähendab:

  • Millal nad tunnevad end kõige armastatumana?

  • mida on vaja, et partner tunneks end mõistetuna ja hinnatuna?

Muidugi on oluline mõista ka meie armastuse keelt - mõnikord väljendame armastust alateadlikult viisil, nagu tahame seda oma partnerilt saada. Uue armastuskeele rakendamine suhetes võtab aega, eriti kui see erineb teie keelest. Lõppude lõpuks on neil, kes räägivad tegudes, raske rääkida sõnadega, mida armastatud inimene nii soovib kuulda.

Nii et olge kannatlik enda ja oma partneri suhtes - lõppkokkuvõttes, teie jõupingutused aitavad ületada suhtlemislüngi ja tugevdada romantilisi suhteid.

 
Copy
Tagasi üles