Päevatoimetaja:
Richard Särk

Koduhooldusele läinud sotsiaalhooldaja leidis eest tulekahju, selles hukkus vanem mees

Copy
Esialgsetel andmetel võis hukkunuga lõppenud põleng alguse saada hooletust suitsetamisest.
Esialgsetel andmetel võis hukkunuga lõppenud põleng alguse saada hooletust suitsetamisest. Foto: Andres Teiss

Sotsiaaltöötaja avastas Tartumaal Peipsiääre vallas Vea külas teisipäeval tulekahju, kui märkas ühekorruselises puitmajas suitsu ja kuulis suitsuanduri häiresignaali. Ta kutsus appi kohaliku vabatahtliku päästja, kes leidis suitsu täis toast surnud mehe.

Peipsiääre valla sotsiaalhooldaja Elvi Randlahe silmas põlengut teisipäeval kümme minutit pärast kella ühte päeval, mil läks üksi elanud 76-aastasele mehele koduteenust osutama. Talle tuli korra nädalas küttepuid ja vett tuppa tuua, avas tausta Peipsiääre valla sotsiaalosakonna juhataja Triin Vaino.

Jõudnud hoovi, märkas Elvi Randlahe aga toast tulevat suitsu ning kuulis suitsuanduri huilgamist. Seepeale helistas ta kohe Pala tuletõrje seltsi vabatahtliku päästjale, kes kohale tõttas ja samal ajal juhtunust häirekeskust teavitas.

Vabatahtliku päästja kohalejõudmise ajaks olid maja ruumid suitsu täis. Uks tuli maha murda. Toas oli juba põrand ja vaip võtnud tuld, selle sai vabatahtlik päästja materdades summutatud. Päästja leidis toast ka inimese, kelle ta õue trepile tiris, kuid kahjuks oli vanem mees juba hukkunud.

Kutselised päästjad jõudsid sündmuskohale umbes kümne minutiga ning kustutasid hõõguvad põrandalauad ja kontrollisid hoone tuleohutust. Põleng saadi kontrolli alla kiirelt, väljast maja kahjustada ei saanud.

Päästetöö juhi esialgsel hinnangul võis tulekahju alguse saada hooletust suitsetamisest. Kuid täpsem põhjus selgub lahanguga.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 26 inimest. Hooletu suitsetamine põhjustab ligi poole hukkunuga lõppenud tulekahjudest. Pärast suitsetamist tuleb tuleohutuse tagamiseks sigaret hoolikalt tuhatoosis või veega anumas kustutada. Ohutum on suitsetada õues.

Tagasi üles