Päevatoimetaja:
Richard Särk

10 üllatavat viisi kookosõli kasutamiseks

Copy
Foto: Pexels

Kookosõli on tuntud oma mitmekülgsuse ja looduslike kasulike omaduste poolest. Kuid lisaks tavapärastele nahahoolduse ja toiduvalmistamise viisidele on kookosõlil veel palju üllatavaid kasutusvõimalusi ilumaailmas. Siin on kümme kookosõli kasutusviisi, millest sa pole ehk varem kuulnud.

1. Huulekoorija

Kookosõli saab kasutada loodusliku huulekoorijana. Sega teelusikatäis kookosõli koos teelusikatäie suhkruga, et luua õrn koorija, mis eemaldab surnud naharakud ja jätab huuled pehmeks ja niisutatuks. Kookosõli niisutavad omadused aitavad huulte kuivust leevendada, samal ajal kui suhkur toimib mehaanilise koorijana. Kasuta seda segu paar korda nädalas, et saavutada pehmed ja siledad huuled, mis on ideaalsed igasuguse huulevärvi kandmiseks.

2. Meigieemaldaja

Kookosõli on suurepärane looduslik meigieemaldaja, mis suudab eemaldada isegi veekindla meigi. Lihtsalt hõõru väike kogus kookosõli õrnalt näole ja silmadele, seejärel pühi see pehme lapi või vatipadjaga. Selle kasutamine meigieemaldajana vähendab vajadust karmide kemikaalide järele, mis võivad nahka kuivatada ja ärritada, pakkudes samal ajal õrna ja tõhusat puhastust.

3. Juukseotste hooldus

Kookosõli on tõhus juukseotste hooldusvahend. Kandke väike kogus kookosõli juukseotstele enne magamaminekut, et vältida juuste kuivamist ja lõhenemist. Hommikul pese juuksed tavapäraselt, et saavutada pehmed ja terved juukseotsad.

4. Raseerimisjärgne rahustaja

Kookosõli võib kasutada raseerimisjärgse rahustajana, et leevendada nahka ja vähendada ärritust. Kandke õli raseeritud piirkondadele, et niisutada ja rahustada nahka. Kookosõli antibakteriaalsed omadused aitavad ennetada sissekasvanud karvade teket ja infektsioone. Selle looduslikud koostisosad aitavad taastada naha niiskustasakaalu, mis võib raseerimise ajal kaduma minna, pakkudes samal ajal rahustavat mõju ja vähendades punetust ja põletikku.

5. Käte- ja küünenahkade kreem

Kookosõli sobib suurepäraselt ka käte- ja küünenahkade hooldamiseks. Masseeri väike kogus õli kätele ja küünenahkadele, et pehmendada ja niisutada kuiva nahka. Kookosõli aitab ka tugevdada küüsi ja ennetada nende murdumist.

6. Silmaaluste kreem

Kookosõli saab kasutada loodusliku silmaaluste kreemina. Kandke väike kogus õli õrnalt silmade alla enne magamaminekut, et vähendada tumedaid ringe ja paistetust. Kookosõli niisutab ja toidab õrna nahka silmade ümber, muutes selle säravamaks ja nooruslikumaks.

7. Lõhnaküünalde valmistamine

Kookosõli saab kasutada lõhnaküünalde valmistamiseks, mis loovad lõõgastava ja meeldiva atmosfääri. Sulata kookosõli ja sega see eeterlike õlidega, seejärel vala segu küünlavormi ja lase tahkuda. Kookosõlist küünlad põlevad puhtalt ja lõhnavad imeliselt. Lisaks on need küünlad keskkonnasõbralikud ja ei sisalda kahjulikke kemikaale, pakkudes ohutut ja tervislikku alternatiivi tavalistele parafiiniküünaldele.

8. Kehakoorija

Kookosõli saab kasutada koduse kehakoorija valmistamiseks. Sega kookosõli koos meresoola või suhkruga, et luua looduslik koorija, mis eemaldab surnud naharakud ja jätab naha pehmeks ja siledaks. Kasuta seda koorijat duši all, et saavutada siidine ja niisutatud nahk. Kookosõli toidab nahka sügavuti, samal ajal kui meresool või suhkur toimib abrasiivina, aidates eemaldada surnud naharakke ja stimuleerida vereringet.

9. Kõrvavaigu eemaldaja

Kookosõli on ohutu ja tõhus vahend kõrvavaigu eemaldamiseks. Tilguta paar tilka kookosõli kõrvakanalisse ja lase sel mõni minut mõjuda, seejärel loputa sooja veega. Kookosõli pehmendab kõrvavaiku, muutes selle eemaldamise lihtsamaks ja ohutumaks.

10. Nahahooldus päikesepõletuse korral

Kookosõli võib kasutada päikesepõletuse leevendamiseks. Kandke õli päikesepõletuse saanud nahale, et niisutada ja rahustada põletikulist nahka. Kookosõli aitab vähendada punetust ja kiirendab naha paranemist, pakkudes kohest leevendust. Selle antibakteriaalsed omadused aitavad vältida infektsioone, samal ajal kui selle niisutavad omadused aitavad taastada naha loomuliku niiskustasakaalu, mis võib päikesepõletuse korral kaduma minna.

 
Copy
Tagasi üles