Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Nädal lõppes mitme päästjate abi nõudnud autoõnnetusega

Copy
Päästjatel tuli möödunud nädalavahetusel reageerida neljale autodega seotud väljakutsele.
Päästjatel tuli möödunud nädalavahetusel reageerida neljale autodega seotud väljakutsele. Foto: Shutterstock

Lõppenud nädalavahetus möödus Tartu- ja Jõgevamaa päästjatele võrdlemisi töiselt, muu hulgas tuli neil reageerida paarile liiklusõnnetusele ning veel kahtesorti õnnetusele autoga.

Kui päästjate laupäeva sisustas mitu tulekahjut ning sõiduteel liiklust takistanud murdunud puud, siis pühapäeval tuli Tartus reageerida ühele autopõlengule ning õlireostusele.

Põlengust sai häirekeskus teate pühapäeval kell 14.45, mil teatati, et Kambja vallas Lepiku külas on süttinud auto mootoriruum. Päästjad kustutasid põlengu veejoaga lõplikult ja lükkasid auto lähedal asuvasse parklasse.

Kõigest kolmveerand tundi hiljem tõttasid päästjad Tartus Pääsusilma tänavale, kus oli purunenud sõiduauto karter. Seetõttu pääses mootoriõli valla ning teele tekkis saja meetri pikkune õlireostus. Selle likvideerimiseks kulus päästjatel kuus kotti absorbentainet. 

Pühapäeva hilisõhtul veidi enne kella poolt ühtteist ruttasid päästjad aga liiklusõnnetusele Põltsamaa vallas Altnurga külas. Avarii juhtus, sest maasturil tekkis tehniline rike, mille tõttu paiskus auto teelt välja. Seda nii õnnetult, et juht tuli päästjatel autost välja lõigata. Seejärel toimetas kiirabi ta Tartu ülikooli kliinikumisse kontrolli, päästjad vabastasid aga sõidutee ning aitasid maasturi treilerile. 

Põltsamaa vallas juhtus teinegi liiklusõnnetus, kui esmaspäeva hommikul kella poole kaheksa paiku põrkasid Pauastvere külas Puhu ristil kokku kaks sõiduautot. Õnneks pääsesid õnnetusse sattunud tõsisemate vigastusteta ning päästjate töö piirdus sujuva liikluse taastamisega. 

Tagasi üles