Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Maaülikool ootab sügissemestriks 120 uut välisüliõpilast

Copy
Maaülikooli Märja veisekasvatuse katsefarmi pole asja kõigil tudengitel.
Maaülikooli Märja veisekasvatuse katsefarmi pole asja kõigil tudengitel. Foto: Signe Oidekivi / Tartu Postimees

Et maaülikooli välisüliõpilastele Eesti eluga harjumine natukene lihtsamaks teha, korraldab õppeosakond neile nädalase kohanemisprogrammi, mille jooksul saab tutvuda ülikooli linnaku ja õppesüsteemiga, kohaliku keele ja kultuuriga ning kindlasti ka Tartuga, vahendab BNS.

Välistudengite kohanemisnädal kestab eelolevast esmaspäevast reedeni. Sellel aastal on programmis juba traditsiooniliseks saanud eesti keele tund, linnaku- ja linnatuurid, aga ka Tartu seikluspargi külastus. Reedel võtab rektor Ülle Jaakma uued üliõpilased isiklikult vastu.

Kraadiõppesse on tulemas kõige enam üliõpilasi Soomest, Nigeeriast, Ghanast ja Ukrainast, aga ka Ameerika Ühendriikidest, Araabia Ühendemiraatidest, Hiinast, Iraanist, Kanadast, Pakistanist, Prantsusmaalt ja Türgist.

Erasmus+ vahetusüliõpilaste seas domineerivad Prantsusmaa ja Saksamaa, aga tulemas on ka Austria, Egiptuse, Gruusia, Hispaania, Hollandi, Horvaatia, Jordaania, Kasahstani, Mehhiko, Norra, Poola, Portugali, Rumeenia, Türgi ja Ukraina tudengeid.

«Kokku on sügissemestril oodata umbes 120 uut välisüliõpilast. Anname endast parima, et nad end siin koduselt tunneks,» kirjutab maaülikool enda kodulehel.

Tagasi üles