Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Kuidas nii? Simple Sessioni toitlustajad ei saa käsi pesta (1)

Copy
Simpel Sessioni õuealal saab süüa, ent mitte käsi pesta.
Simpel Sessioni õuealal saab süüa, ent mitte käsi pesta. Foto: Lugeja foto

Öise postiga toimetusele saabunud kiri väidab, et Simple Sessioni söögikohtade ja promoalade töötajate vetsud moodustuvad kuivkäimlatest, kus ei ole võimalik praktiseerida elementaarset hügieeni nagu kätepesu, sest ei ole jooksvat vett. Korraldaja möönis, et nii on tõesti juhtunud.

«Tartu ühel suurimal rahvusvahelisel sündmusel aastal, kui Tartu on kultuuripealinn, ei ole tagatud elementaarsed töötervishoiunõuded,» seisab kirjas. «Nimelt tekitab muret olukord, kus kõik promo- ja söögialad on liigutatud kammivabriku esisele alale ning kõikide söögikohtade ja promoalade töötajate vetsud moodustuvad kuivkäimlatest, kus ei ole võimalik praktiseerida elementaarset hügieeni nagu kätepesu, sest ei ole jooksvat vett, kätedesoks ega -pesuks ette nähtud kohta.»

Kirja saatja väljendas imestust, et nii suure ürituse toitlustus- ja promotöötajate hügieeni eiratakse.

«Kusjuures töötaja palvele [võimaldada] käsi pesta kammivabriku siseruumide tualetis vastas turvameeskond lausega, et kui soovitakse käsi pesta, siis tuleb osta kas pudeliga vett või pilet üritusele,» kirjeldas mure kurtja.

Simple Sessioni pressiesindaja Annelis Rum tõdes, et kätepesuvõimalus sündmuse õuealal tõepoolest puudub. Miks see nii juhtus, jäi vastuseta.

«Piletiga külastajad saavad käsi pesta kammivabriku siseruumides asuvates tualettides,» selgitas ta. «Väliala tualetid on kahjuks ilma kätepesujaamadeta. Vabandust selle ebamugavuse pärast kõigi ees, keda see häiris.»

Ta lubas, et desovahendid pannakse territooriumil kõigi toiduautode juurde, samuti välikäimlate juurde. Nii ka läks.

Tagasi üles