Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Verekeskuse uus juht soovib doonorluse heategevat mõtet viia rohkemate noorteni

Copy
Doktor Raili Randoja juhib TÜ Kliinikumi verekeskust järgmised neli aastat.
Doktor Raili Randoja juhib TÜ Kliinikumi verekeskust järgmised neli aastat. Foto: TÜ Kliinikum

Sel nädalal Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse juhi ülesandeid täitma asunud Raili Randoja leiab, et doonorluse jätkusuutlikkuse tagamiseks tuleb jõuda noorte potentsiaalsete doonoriteni, kasutades viise, mis just noori enim kõnetavad. «Vere annetamine on heategu ja väga sageli ainus viis elu päästa. Seega ei ole doonorite panust võimalik üle hinnata,» ütles ta.

Doktor Raili Randoja on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna ning 1998. aastal residentuuriõpingud laborimeditsiini erialal. Aastast 2009 on ta töötanud kliinikumi ühendlabori immuunanalüüsi osakonnas nii laboriarsti, vanemlaboriarsti kui ka vanemarst-õppejõuna. Lisaks on ta juhtinud Põlva haigla labori tööd ja töötanud meditsiinilaboris Quattromed HTI Laborid OÜ labori juhatajana ja kliinilise juhina.

19. augustil uude ametisse asudes märkis Raili Randoja veel, et soovib parandada verekeskuse töö jälgitavust innovatsiooni kaudu ning peab oluliseks verekeskuse tööd toetava uue infosüsteemi juurutamist ja integreeritud kvaliteedijuhtimissüsteemi arendamist. Verekeskus on koos Tallinna kolleegidega alustanud uue üleriigilise vereinfosüsteemi juurutamist, mis võimaldab parandada verekeskuste koostööd.

Kliinikumi verekeskust aastaid juhtinud doktor Helve König jätkab verekeskuses ülemarst-õppejõuna.

Tagasi üles