Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Tammeka naiskond tõmbab heategevuse nimel taas selga roosad särgid

Copy
Heategevuslik jalgpallifestival Roosa Jalgpall toimub tänavu juba 12. korda.
Heategevuslik jalgpallifestival Roosa Jalgpall toimub tänavu juba 12. korda. Foto: Margus Ansu

Jalgpallikool Tammeka esindusnaiskonna vedamisel toimub Tartus Tamme staadionil sel laupäeval juba 12. korda heategevuslik jalgpallifestival Roosa Jalgpall, millega sel korral kogutakse raha vähiga võitleva pereema ravifondi.

Roosa Jalgpalli idee peale tulid tammeklased 2013. aastal ning sellest ajast on nendel mängupäevadel särkide oksjonite, küpsetiste müügi ning annetustega kogutud abivajajatele üle 26 000 euro.

Tänavu korjatakse raha Anu Meristele, kellel avastati 2015. aastal, kui ta oli 43-aastane, agressiivne rinnavähk. Algas keemiaravi, aga ravi sai tänavu kevadel tagasilöögi, sest selgus, et tervisekassa tema ravikulusid enam ei hüvita.

Sellest teadis Tammeka esindusnaiskonna peatreener Kaivo Sang, kellele Anu Meriste on peretuttav. Nii pakkus Sang tema nime Roosaks Jalgpalliks välja ning see sobis esmalt  klubile ja seejärel ka Meristele. 

Nagu varasematel aastatel, tähendab Roosa Jalgpall ka tänavu Tamme staadionil peetavat kahte vutikohtumist ning heategevuslikke üritusi, tutvustas naiskonna mängija Katriin Rodi. Kogu tulu läheb vähiravifondi Kingitud Elu kaudu Anu Meristele.

Festival saab hoo sisse laupäeval kell kaks päeval. Esimese mängu peavad naised, kui vastamisi lähevad roosades särkides tammekalased ning Viimsi JK. Kell seitse õhtul kohtuvad Tammeka esindusmeeskond ja Paide linnameeskond.

Külalised tühjade pihkudega ei tule

Seekord otsustas Roosa Jalgpalli päeval Tammeka naiskonna vastane Viimsi JK naiskond samuti oma panuse anda ning kogus klubi meeskonna viimatisel kodumängul looside ja annetuse toel 1150 eurot.

Kuidas saab Tammeka naiskonna jaoks nii tähtsale mängule tühjade kätega minna, selgitas Viimsi JK kogukonnajuht Erle Meresmaa. «Kaasasime sponsorid nii, et iga loos võidab ja kõik tulid kiiresti kaasa,» ütles ta. Lisaks oli neidki, kes andsid panuse hiljem ülekandega.

«Tahan väga esile tõsta seda poolt, et inimesed ja kogukonnad tulevad kaasa, kui tahetakse head teha, nagu nüüdki. Siis on endal ka äge tööd teha, Viimsi on ka selles suhtes hästi äge koht, kus asju teha,» lisas Meresmaa.

Mängude eel ja vahel saab Anu Meriste ravifondi panuse anda ka särgioksjonil. Katriin Rodi tutvustas, et enampakkumisele lähevad näiteks naiskonna endise kapteni, nüüd Taani kõrgliigas palliva Liisa Merisalu Roosa Jalgpalli ja pikaaegse Eesti koondislase Raio Piiroja särgid.

Staadionil jagub tegevust veelgi. Näiteks pakuvad tammeklased taas enda küpsetatud pirukaid, mille tulu läheb heategevuseks. Esineb rokkbänd Amplituud ning saab osaleda loosides ja ka Nike üldkehalisel treeningul, viimasele tuleb end enne registreerida.

Katriin Rodi märkis, et suur abi on seegi, kui staadionile kohale tulla. Kasvõi seetõttu, et Tammeka naiskond ei mängi Tamme staadionil tihti ning teisalt saab kohapeal head teha. Kes kohale minna ei saa, võib annetada ka vähiravifondi Kingitud Elu kaudu, märkides makse selgitusse «Roosa Jalgpall».

Tagasi üles