Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Hiljuti laiendatud Kõrveküla kool vaevleb taas ruumikitsikuses, vald ostab moodulhoone

Copy
Praegune tühi murulapp Kõrveküla spordihoone (vasakul) ja põhikooli vahel täitub järgmisel sügisel moodulehitisega, kus hakkavad õppima algklasside õpilased.
Praegune tühi murulapp Kõrveküla spordihoone (vasakul) ja põhikooli vahel täitub järgmisel sügisel moodulehitisega, kus hakkavad õppima algklasside õpilased. Foto: Signe Oidekivi

Alles kolm aastat tagasi said Tartu valla Kõrveküla põhikooli õpilased senisest palju suurema koolimaja, aga nüüd on neil seal taas ruumiga kitsas käes. Nii on Tartu vallavalitsus välja kuulutanud riigihanke, et osta kooli kõrvale moodulhoone.

Pisut enam kui 13 300 elanikuga Tartu valla Kõrveküla põhikooli uus maja, kus on ruumi 650 lapsele, avati pidulikult 2021. aasta jaanuaris. Enne seda õppisid paljud tüdrukud ja poisid seal moodulklassides, sest vanasse koolimajja nad ära ei mahtunud.

Nüüd on tekkinud sama mure. Kuna Raadil oma kooli pole, käivad ka sealsete elanike lapsed Kõrveküla koolis ning nii on kool iga aastaga paisunud üha suuremaks. Ka tänavu alustab seal oma esimeses kooliaastat neli klassitäit lapsi. 

Tagasi üles