Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Draamajuht Tiit Palu: Vanemuine pole sprint, vaid hoopis maraton

Copy
Vanemuise teatri draamajuht Tiit Palu kehastab algava hooaja uuslavastuses «Elleni sekund» Jaan Krossi. Kuigi Palu on ka varem draamajuhi ameti kõrvalt lavale astunud, ootab ta Eesti kirjanduse suurkuju etendamist tavalisest suurema elevusega.
Vanemuise teatri draamajuht Tiit Palu kehastab algava hooaja uuslavastuses «Elleni sekund» Jaan Krossi. Kuigi Palu on ka varem draamajuhi ameti kõrvalt lavale astunud, ootab ta Eesti kirjanduse suurkuju etendamist tavalisest suurema elevusega. Foto: Margus Ansu

Täna algab Vanemuise teatri 155. hooaja avafestival. Algav hooaeg jääb viimaseks teatri draamajuhile Tiit Palule, kes on draama­trupi eesotsas olnud 11 aastat. Palu tõdeb, et Vanemuine on enam kui kümnendi pakkunud rikkalikku ja tänuväärset kasvulava, kuid ette on tulnud ka parajaid proovikive.

Tiit Palu, millise tundega lähete vastu oma viimasele hooajale draamajuhi ametis?

Kerge tunde ja puhta südametunnistusega. Algav hooaeg on mulle kaheteistkümnes ning selle kallal on suurem töö juba tehtud. Tavaliselt sisustabki minu aastat kõige rohkem järgmise hooaja planeerimine, kuid enam pole järgmine hooaeg minu kätes. Seega on mul rohkem aega iseendale, saan keskenduda oma mõtetele ja projektidele.

Tagasi üles