Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Hääbuvad bussitablood asenduvad uute ja värvilisematega

Copy
Kaubamaja kõrval töötasid esmaspäeval kõrvuti uus ja vana bussiinfotabloo. Uus oli Kesklinn IV ja vana Kesklinn V peatuses.
Kaubamaja kõrval töötasid esmaspäeval kõrvuti uus ja vana bussiinfotabloo. Uus oli Kesklinn IV ja vana Kesklinn V peatuses. Foto: Margus Ansu

Augusti lõpuks peavad Tartu bussipeatuste elektroonilised infotablood olema lepingu järgi asendatud uutega, selle nädala alguseks oli jäänud veel saada üle koera saba: 54 tabloost ootas vahetamist veel kaheksa. Linlased võisid märgata, et töö nendega käis ka nädalavahetusel.

See töö tuli ette võtta, sest tablood olid juba nii-öelda võlgu elanud, nentis Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa. «Tehniline analüüs näitas seda, et need on suremas kas kohe või otsekohe. Tegime uue reaalajainfosüsteemi hanke ja vastavalt hanke tingimustele vahetatakse need augusti jooksul välja,» selgitas ta.

Tarvitajale ei muutu info kuvamise viisis muud, kui et muutuvad värvid – kellaaeg, pealkiri ja liinide info on eri värvides. Ent see, kui palju mingi bussini on aega jäänud, esitatakse samal viisil. Meeksa sõnul muutub küll see, kuidas tuleb info ja kui täpne see on, kuid tarbijale on see nähtamatu osa.

Tagasi üles