Päevatoimetaja:
Richard Särk

Amet võttis omanikult ära kaheksa räpastes tingimustes elanud kutsikat, sekkuma pidi ka politsei

Copy
Põllumajandus- ja toiduamet võttis Jõgevamaal omanikult ära kaheksa koera, kes elasid räpastes tingimustes. Koerad viiakse varjupaika.
Põllumajandus- ja toiduamet võttis Jõgevamaal omanikult ära kaheksa koera, kes elasid räpastes tingimustes. Koerad viiakse varjupaika. Foto: PTA

Täna võttis põllumajandus- ja toiduamet (PTA) omanikult ära kaheksa tšau-tšau tõukoera. Kutsikad toimetatakse varjupaika, kus nende eest kantakse hoolt.

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaoluosakonna peaspetsialisti Carol Laurimaa sõnul peeti loomi väga halbades tingimustes. «Loomad elasid keskkonnas, mis pole koertele ohutu. Kuna kutsikad on väga vastuvõtlikud, siis tingimustes, kus on väga must ja räpane, on oht loomade elule ja tervisele,» selgitas Laurimaa.

Kuna omanik üritas osa kutsikatega ära põgeneda, kaasati ametiabi korras politsei. «Täname ametnikke kohapealse korra tagamise eest,» lisas Laurimaa. Kutsikad viiakse varjupaika, kus nendele võimaldatakse ravi ning tagatakse kõik muu heaoluks.

Tagasi üles