Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Uue erakonna ERK täiskogu asus Tartus juhatust valima, esimeheks sai Silver Kuusik (6)

Copy
Erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid asutamiskoosolek peeti möödunud laupäeval Tartus.
Erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid asutamiskoosolek peeti möödunud laupäeval Tartus. Foto: Jürgen Puistaja

Erakonnal Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK) täitus juuli hakul 500 liiget, mis on piisav uue erakonna loomiseks, ning 7. augustist ongi ERK registreeritud äriregistrisse. Täna kogunevad mõttekaaslased aga Tartus, et valida erakonnale juhtkond ja põhikiri.

Erakonna ERK täiskogu koguneb Tartus V Spa konverentsikeskuses pühapäeva keskpäevast ning päevakorra järgi vältab nõupidamine poole viieni. Sama kaua pakkus kestuseks ka ainsaks ERKi esimehe kandidaadiks registreerinud Silver Kuusik.

Erakonna esimees ning kaks aseesimeest, kelleks pretendeerivad samuti endised ekrelased Jaak Valge, Ants Frosch ja Peeter Ernits, peaksid teatavaks saama kell 14.15.

Erakonna esimeheks saigi Silver Kuusik, kes kogus 136 häält. Aseesimehe kohata jäi Peeter Ernits.

ERKi esimeheks sai juuni lõpul peetud asutamiskoosolekul Henn Põlluaas ning aseesimeesteks valiti Silver Kuusik ja Paul Puustusmaa. Erakonna juhatuses on tänaseni oolnud Jaak Valge, Helen Rebane, K. Jaak Roosaare, Andres Aule, Ants Frosch, Andri Kiige, Rein Suurkask, Raul Kivi, Ruuben Kaalep, Annika Leies.

Tänasel täiskogul on ülejäänud kohtadele erakonna juhatuses end üles seadnud 26 kandidaati: Eino Erkki Johannes Rantanen, Helen Rebane, Meelis Toom, Raul Kivi, Lauri Koni, Kalju Tamme, Helle Kullerkupp, Jako Kull, Andres Ostra, Kaimar Mekk, Ronald Judin, Peeter Ernits, Raul Siem, Hugo Rait Mei, Alar Maas, Daniel Mereäär, Andri Kiige, Henn Põlluaas, Andres Aule, Georg Kirsberg, Ruuben Kaalep, Annika Leies, Rein Suurkask, Paul Puustusmaa, Heino Märks ja Kaarel Jaak Roosaare.

Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid kandis äriregistrisse Tartu maakohtu registriosakond seitsmendal augustil. Sellega oli erakond ametlikult registreeritud ning saab osaleda valimistel ja muus poliitilises tegevuses.

Tagasi üles