Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kultuuripealinna vikerkaarelipp jäi vandaalidele ette, see tõmmati koos mastiga maha (31)

Copy
Tartu raeplatsil vandaalitseti reede õhtul vikerkaarelipu kallal.
Tartu raeplatsil vandaalitseti reede õhtul vikerkaarelipu kallal. Foto: Tartu 2024

Tartus täna toimuva soovähemusi esindava Tartu Pride'i rongkäigu eel rüüstati reede õhtul sihtasutuse Tartu 2024 raeplatsil paikneva kontori lipumasti, kus lehvis vikerkaarelipp. See oli koos lipuvardaga maha tõmmatud.

Sel nädalal toimub Tartus terve rida LGBT+ ehk seksuaal- ja soovähemusi esindava kogukonna ettevõtmisi. Euroopa kultuuripealinna programmi kuuluv üritustesari Pride tipneb laupäeval suure rongkäigu ja vabaõhukontserdiga.

Kõigile ei näi ettevõtmine aga olevat meeltmööda, sest Raekoja platsil Tartu 2024 majaseinal lehvinud vikerkaarelippu oli reede õhtul rüüstatud. Sihtasutus tegi seepeale sotsiaalmeedias pöördumise.

See on kirjas: «Oleme teadlikud, et eile õhtul kahjustati üht lipuvarrast SA Tartu 2024 kontori ees. Tartu 2024 seisab inimõiguste ja euroopalike väärtuste eest. Toetame oma programmi ja kaasnevate tegevustega sallivust, mitmekesisust ja loovust.

Mõistame hukka igasuguse vägivalla ja vandaalitsemise ning kutsume kõiki osalema tänasel Tartu 2024 Pride rongkäigul ning sellele järgneval kontserdil Raekoja platsil.»

Tagasi üles