Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Eestlastest tudengitele muutub korteri üürimine järjest kättesaamatumaks (3)

Copy
Tartu ülikooli ühiselamutubade hind kallines mullusega võrreldes kümme protsenti. Ülikoolilinna üks kalleim tudengielamu on Maarjamõisa väljal asuv Nooruse 7 üliõpilaselamu, milles hiljuti lõppes põhjalik remont.
Tartu ülikooli ühiselamutubade hind kallines mullusega võrreldes kümme protsenti. Ülikoolilinna üks kalleim tudengielamu on Maarjamõisa väljal asuv Nooruse 7 üliõpilaselamu, milles hiljuti lõppes põhjalik remont. Foto: Signe Oidekivi

Tartusse saabuvatel üliõpilastel käib iga-aastane tunglemine, et ühiselamukoht või üürikorter leida. See on kallis lõbu, sest ühe- või kahetoaliste korterite üürihinnad aina kerkivad ning ka Tartu ülikooli ühiselamutubade hind kallines eelmise aastaga võrreldes 10 protsenti.

Ühiselamute tubade hinnad jäävad Emajõelinnas vahemikku 80-400 eurot, mis on eelmise aastaga võrreldes kümme protsenti kallimad. «Peamine hindade tõstmise põhjus on järjest kallinevad hooldus- ja halduskulud,» selgitas Tartu üliõpilasküla majutusjuht Maie Pavljuk. «Siiski katsume hoida joont, et ühiselamud oleks üüriturust soodsamad, praeguse elukalliduse juures on ühiselamud kuum kaup.»

Erisoovid maksavad

Tagasi üles