Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Nädala lõpp kannab Tartus vikerkaare värve (7)

Copy
Nagu kaks aastat tagasi, kulgeb ka tänavune LGBT+ paraad Hurda pargist raekoja ette.
Nagu kaks aastat tagasi, kulgeb ka tänavune LGBT+ paraad Hurda pargist raekoja ette. Foto: Margus Ansu

Sel nädalal leiab Tartus aset terve rida LGBT+- ehk seksuaal- ja soovähemusi esindava kogukonna ettevõtmisi. Euroopa kultuuripealinna programmi kuuluv üritustesari Pride tipneb laupäeval suure rongkäigu ja vabaõhukontserdiga.

Pride’i üritused said alguse esmaspäeval ning jätkuvad täna ja nädalavahetusel. Linnapildis hakkavad need enim silma laupäeva pärastlõunal ja õhtul. Ühtlasi on mitu südalinna baari lubanud peoõhtu pühendada LGBT+-kogukonnale.

Tänane esimene üritus algab Toomemäel Kristjan Jaak Petersoni ausamba juures kell 17. Seal jutustavad LGBT+ ajaloo uurijad Andreas Kalkun ja Taavi Talupuu seksuaalvähemustega seotud lugusid Tartust 19. sajandi algusest tänapäevani. Kell 19 jätkub teemaõhtu Genialistide klubis, kus mittetulundusühing Progressiivne Liikumine korraldab diskussiooni «Kuidas kväärib Eesti?». Korraldajate teatel hakkavad osalejad arutlema selle üle, mis on kväärikultuur ning milline näeb see praegu välja Eestis. Kell 21 saab seal samas näha piire kompavat komöödiaetendust «Pussy Yam Comedy Show».

Tagasi üles