Päevatoimetaja:
Richard Särk

Ülikoolilinnas sättis fotonäituse üles prantslane, kes ei suuda kuidagi Eestist eemal püsida

Copy
Jakobi galeriis näituse «Kirjad Eestist» välja pannud prantsuse fotograaf ja režissöör Raphaël Ginaelli-Meriano armastab portreteerida inimesi. Samas tunnistas fotograaf, et talle ei kipu inimesed meelde jääma, võibolla on pildistamishuvi tulnudki sellest.
Jakobi galeriis näituse «Kirjad Eestist» välja pannud prantsuse fotograaf ja režissöör Raphaël Ginaelli-Meriano armastab portreteerida inimesi. Samas tunnistas fotograaf, et talle ei kipu inimesed meelde jääma, võibolla on pildistamishuvi tulnudki sellest. Foto: Signe Oidekivi

Kaks meest saunas omavahel vaidlemas, noorpaar paadisillal teineteise embuses pikutamas, eakas mees keset inimtühja külaplatsi jalgu puhkamas, hulk portreesid noortest ja ilusatest ning vanadest ja kobedatest.

Need on mõned näited prantsuse fotograafi ja režissööri Raphaël Gianelli-Meriano (47) töödest, mida saab augusti lõpuni näha Tartus Jakobi galeriis näitusel «Kirjad Eestist». Kõik näitusele seatud fotod on ta jäädvustanud Eestis viimase kahekümne kahe aasta jooksul. Selle ajaga on fotograaf siin käinud pea igal aastal.

Gianelli-Meriano jutustab lugusid fotode kaudu. Seepärast saigi näituse nimeks «Kirjad Eestist». Igal pildil on rääkida oma lugu. Mõni on lühem, nagu postkaart või veebisäuts. Mõni aga pikem, nagu armastuskiri või muinasjutt.

Tagasi üles