Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Elu ise «Puhta hullud» naised lõid segasel ajal oma ilusalongi ja töötavad seal tänini

Copy
Ilutare juuksurisalong 1990. aastate alguses. Vasakul nurgas seisab käsitsi meisterdatud juuksurikäru ja laes on poes ainukesena saada olnud lambid. Keerulisel ajal pandi mängu loovus ning nii on Ilutare jõudnud 35. aastapäeva tähistamiseni.
Ilutare juuksurisalong 1990. aastate alguses. Vasakul nurgas seisab käsitsi meisterdatud juuksurikäru ja laes on poes ainukesena saada olnud lambid. Keerulisel ajal pandi mängu loovus ning nii on Ilutare jõudnud 35. aastapäeva tähistamiseni. Foto: Ain Protsin

Aastal 1989, kui juuksureid oli vaid käputäis, moes olid keemilised lokid ning töö käis elavas järjekorras nõukogude valitsusele allunud teeninduskombinaadis, sai tartlannal Hille Jalakal mõõt täis. Oli tülikas olla hommikul kella seitsmest ametis ning täita plaani, milles ei peetud kvaliteedist palju lugu.

Nii kutsus ta ühel õhtul oma tuttavad iluteenindajad Püssirohukeldrisse ja hakkas pidama plaani, kuidas luua oma ettevõte. Et tol ajal pidi ettevõtte omanikeringis olema vähemalt kolm inimest, tulid kampa ka juuksur Anne Jaakson ja raamatupidaja Karin Kört. Ühiselt pandi alus salongile-kooperatiivile Ilutare, mis töötab praegugi osaühinguna ning on omanike teada Eestis vanim seni tegutsev juuksurisalong.

Raha oli, kaupa mitte

Tagasi üles