Päevatoimetaja:
Richard Särk

Adrad mulda: nädalavahetusel algavad Tartu külje all kündmise maailmameistrivõistlused

Copy
Kuigi esmaspäeval algas võistluse ametlik harjutusperiood, saabusid mitmed võistlejad Eestisse juba juuli lõpus. Seda selleks, et siinset maad ja mulda võimalikult hästi tundma õppida.
Kuigi esmaspäeval algas võistluse ametlik harjutusperiood, saabusid mitmed võistlejad Eestisse juba juuli lõpus. Seda selleks, et siinset maad ja mulda võimalikult hästi tundma õppida. Foto: Signe Oidekivi

Tartu külje all Rõhu külas algavad sel reedel kahepäevased kündmise maailmameistrivõistlused. Esimest korda Eestis peetavatel võistlustel osaleb 44 sportkündjat 24 riigist, nende hulgas ka näiteks Uus-Meremaa ja Ameerika Ühendriikide kündjad.

Maailmameistri tiitlit lähevad püüdma ka eestlased Raido Kunila ja Priit Puuorg. Mõõtu võetakse kõrrepõllul ja rohumaal, seda nii tava- kui ka pöörd­adra arvestuses.

Tegelikult pidid tiitlivõistlused Eestis toimuma juba kaks aastat tagasi, kuid koroonapandeemia järelmõjude ning Ukraina sõja tõttu lükati need edasi. Nii sattusid võistlused kultuuripealinna-aastale, mis on ühtlasi ajalooliselt tähenduslik. Nimelt möödub tänavu 150 aastat Eesti esimesest, Carl Robert Jakobsoni korraldatud künnivõistlusest.

Tagasi üles