Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Tapmisähvardustest hoolimata seisavad LGBT+-inimesed ka heteronaiste õiguste eest (13)

Copy
Sel nädalal Tartus toimuvate LGBT+ ürituste korraldaja Keio Soomelt seisab LGBT+ inimeste eest. «Iga kogukond peab rääkima enda eest. Kui meie enda eest ei seisa, kes siis veel,» ütleb ta.
Sel nädalal Tartus toimuvate LGBT+ ürituste korraldaja Keio Soomelt seisab LGBT+ inimeste eest. «Iga kogukond peab rääkima enda eest. Kui meie enda eest ei seisa, kes siis veel,» ütleb ta. Foto: Signe Oidekivi

Sel nädalal on Tartus kultuuripealinna üritustena mitmeid LGBT+ ehk seksuaal- ja soovähemusi, nagu lesbisid, geisid, biseksuaalseid ja transsoolisi inimesi esindava kogukonna korraldatud ettevõtmisi, mis said hoo sisse juba esmaspäeval ning tipnevad laupäeval Pride’i paraadiga.

LGBT+-kogukonna üks eestvedajatest ja ürituste korraldaja Keio Soomelt teadis juba noorena, et on gei. Vanemate ja sõprade toel tuli ta nii-öelda kapist välja teismelisena ja on elanud homoseksuaalsena. Soomelt tunnistas, et kogu teekond läks tal väga ladusalt just tänu lähedaste toetusele.

Sel nädalal on ülikoolilinnas mitmeid LGBT+-kogukonna üritusi, mis aitavad pöörata tähelepanu ühe kogukonna muredele. Siiski ei käi LGBT+-inimeste seas töö vaid oma õiguste tagaajamisega. Vaadatakse ühiskonda hoopis laiemalt ning soovitakse võrdseid õigusi kõigile. Ka naistele, heteronaistele.

Tagasi üles