Päevatoimetaja:
Richard Särk

Mustvee lähistel põles elumaja, Ulilas saun

Copy
Mustvee lähistel Raja tänaval põles pühapäeva hommikul elumaja.
Mustvee lähistel Raja tänaval põles pühapäeva hommikul elumaja. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästjad said nädalavahetusel palju väljakutseid, mille põhjustas ilm, kuid nende abi oli tarvis ka kahe hoone kustutamisel.

Reede pärastlõunal kella ühe paiku oli Tartus Uuel tänaval asuvast majast kuulda suitsuanduri häiret ja aknast näha suitsu. Päästjad selgitasid, et ühes korteris kõrbeb puuküttega pliidil toit. Tuleoht kõrvaldati.

Korterist leitud suitsu sisse hinganud vanema naise viis kiirabi haiglasse tervist turgutama. Päästjad tuletavad meelde, et toiduvalmistamise ajal ei tohi magama heita ja toitu omapäi jätta.

Laupäeva õhtul kella viie ajal teatati, et Lohusuu alevikus on teele murdunud puu, mis on purustanud elektriliinid. Päästjad leidsid eest üle kahe sõidurea kukkunud puu ja katkised tänavavalgustuse juhtmed. Puu ja juhtmed eemaldati teelt.

Samal õhtul eemaldasid päästjad murdunud puud teelt Põltsamaal Jõgeva maanteel ja Põltsamaa vallas Sulustvere külas.

Laupäeval käisid päästjad Tartumaal viiel väljakutsel, mis olid seotud tugevas tuules murdunud puude teedelt eemaldamisega.

Kella poole kuue ajal õhtul käisid päästjad Tartus Tähe tänaval kahe sõiduautoga juhtunud avariil, kus katsid teele voolanud õli absorbentainega ning aitasid auto treilerile.

Pühapäeva hommikul kella üheksa paiku kuuldi Jõgeva vallas Visusti külas kõva pauku, mille järel kadus ühest majast elekter. Päästjad majas tuleohtu ei leidnud. Elektrileviga konsulteerides selgus, et kogu piirkonnast oli elektrivool välja lülitunud, mille põhjuseks oli arvatavasti elektriliini löönud pikne.

Pühapäeval veidi pärast kella üheksat anti teada, et Mustvee vallas Raja tänaval põleb elumaja. Päästjate saabudes tuli katuse alt paksu suitsu. Majja sisenenud päästjad leidsid tulekolded ja asusid neid kustutama, põlengu levik piirati kella üheteistkümneks. Päästetööd lõpetati kella kolmveerand kahe paiku.

Majas alaliselt ei elatud ning ka tulekahju puhkemise ajal seal inimesi polnud. Tules hävis pool maja katusest, sisemus sai ulatuslikke kuuma- ja veekahjustusi. Põlengu tekkepõhjust veel selgitatakse.

Ulilas süttis pühapäeval palksaun. Päästjad panid põlengule piiri paarikümne minutiga.
Ulilas süttis pühapäeval palksaun. Päästjad panid põlengule piiri paarikümne minutiga. Foto: Lõuna päästekeskus

Kella poole kuue ajal õhtul said päästjad teate Ulilast, kus põles palksauna lagi ja katusealune, päästjad said selle paarikümne minutiga kustutatud. Põlengu põhjusi seostatakse sauna kütmisega.

Tagasi üles