Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Kesklinna uutes paviljonides kaupleb vaid mõni üksik lillemüüja (4)

Copy
Kuigi kesklinnas Küüni tänava lillepaviljone haldava ASi Tartu Turg tegevjuhi Rene Kiisi sõnul on lettidest 70 protsenti lepingutega kaetud, näeb seal alatihti vaid paari lillemüüjat korraga. Nii oli ka ka esmaspäeval. Lillemüüjate sõnul kahandab nende huvi kauplemise vastu kallis rent.
Kuigi kesklinnas Küüni tänava lillepaviljone haldava ASi Tartu Turg tegevjuhi Rene Kiisi sõnul on lettidest 70 protsenti lepingutega kaetud, näeb seal alatihti vaid paari lillemüüjat korraga. Nii oli ka ka esmaspäeval. Lillemüüjate sõnul kahandab nende huvi kauplemise vastu kallis rent. Foto: Signe Oidekivi

Tartu kesklinnas kaubamaja ja Vanemuise teatri vahel Küüni tänaval on lilleäri õitsenud aastakümneid, kuid kunagi varem pole lillemüüjatel olnud nii häid tingimusi – aasta eest valmisid uued paviljonid, mis müüjaid vihma ja tuule eest kaitsevad.

Peenemad paviljonid läksid koos kõigi lisade ja paigaldusega maksma ligi 10 000 eurot, mis tõi kaasa ka rendihinna hüppelise tõusu: kui veel kolm aastat tagasi tuli lillemüüjal seal poole laua eest tasuda 50 eurot kuus ja aasta hiljem 90 eurot, siis nüüd on kuuüür juba 150 eurot. Terve laua eest tuleks välja käia koguni 300 eurot iga kuu.

Lilli saab kõikjalt

Küüni tänaval käis esmaspäeva pärastlõunal kümnest lillepaviljonist, teisisõnu kahekümnest müügikohast, äri vaid kahes.Eile ennelõunal oli päiksepaistelise ilmaga olukord aga veidi parem, müüjaid oli neli. Kuid ikka oli suurem osa lettidest tühjad ning kahe laua ääres puhkasid möödujad pikutades jalgu.

Tagasi üles