Päevatoimetaja:
Richard Särk

juhtkiri Infosulg Tartu moodi (2)

Copy
Politsei tuli appi ja sulges kõva vihmasaju pärast Riia tänava.
Politsei tuli appi ja sulges kõva vihmasaju pärast Riia tänava. Foto: Margus Ansu

Teisipäevane hommik Tartus jõudis kõikide meediaväljaannete esikülgedele. Tänavatel voolasid jõed, ristmikel lainetasid järved ja vesi murdis sisse ka Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haiglasse. Loodus keeras tartlaste elu pea peale.

Lisaks ootamatule vihmavalingule oli ootamatu ka Tartu linnavalitsuse käitumine. Tartu linnapea Urmas Klaas kutsus kokku kriisikoosoleku. Kõik tundub justkui õige. Aga? Kriisikoosolekust ei sündinud ühtegi juhist, järeldust ega teavitust tartlastele. Vaikis kommunikatsiooniosakond, vaikisid ka ametnikud.

Linna poolt tegutses ainsana kõigile nähtavalt Tartu veevärgi juht Toomas Kapp, kes Riia tänava raudteeviadukti all sügavas vees oma kätega ummistust likvideeris. Ta püüdis mõista, mis on valesti, ja andis operatiivselt infot ka ajakirjandusele.

Tõsi, päästjad ja politsei olid väljas. Politsei reguleeris liiklust ning sulges Riia tänava, aga paljud autod ja ka linnaliinibussid seisid selleks ajaks juba sügavas vees. Ka Tartu ülikooli kliinikum andis üsna kiiresti teavet selle kohta, et Maarjamõisa haiglas on erakorraline olukord.

Tagasi üles