Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kohus kuulutas Humala ja Pruunsilla istungid osaliselt kinniseks (1)

Copy
Ettevõtja ja erakonna Isamaa toetaja Parvel Pruunsild ja Tartu endine abilinnapea Priit Humal.
Ettevõtja ja erakonna Isamaa toetaja Parvel Pruunsild ja Tartu endine abilinnapea Priit Humal. Foto: Peeter Langovits / Kristjan Teedema

Neljapäeva hommikul jätkus Tartu maakohtus ettevõtja ja erakonna Isamaa toetaja Parvel Pruunsilla ning Tartu endise abilinnapea Priit Humala istung, mis oli järjekorras kolmas. Istungid jätkuvad tempokalt 4. detsembrini. 

Priit Humalat süüdistatakse toimingupiirangu rikkumises ja Parvel Pruunsilda sellele kaasa aitamises. Süüdistuse järgi kallutas toonane Tartu abilinnapea Priit Humal linnavalitsust loobuma Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) kuulunud Eesti Rahva Muuseumi (ERM) endise näitusemaja ning kunagise raudteelaste klubi hoone ostmisest.

2023. aasta jaanuaris loobus Tartu linn kinnistu omandamisest ning sama aasta kevadel korraldas RKAS uue enampakkumise, mille võitis üliõpilaskorporatsioon Sakala, kuhu kuulub ka Parvel Pruunsild. Kuperjanovi tänaval asuv ERMi endine näitusemaja on korp! Sakala hoone naaber, ajalooliselt kuulus näitusemaja krunt Sakalale.

Tagasi üles