Päevatoimetaja:
Richard Särk

GALERII Südamelaulude kontsert meelitas autovabaduse puiestee rahvast täis

Copy
Autovabaduse puiesteel esinesid Kadri Voorand 4, Estonian Voices ja VHK keelpilliorkester.
Autovabaduse puiesteel esinesid Kadri Voorand 4, Estonian Voices ja VHK keelpilliorkester. Foto: Maanus Kullamaa / Tartu 2024

Kolmapäeva õhtul andsid Tartu 2024 autovabaduse puiesteel ühise kontserdi Kadri Voorand 4, Estonian Voices ja VHK keelpilliorkester dirigent Rasmus Puuri juhatusel. Birgitta festivaliga koostöös toimunud kontserti tulid kuulama sajad inimesed.

Müstilisel südamelaulude kontserdil kõlasid Rasmus Puuri, Tõnu Kõrvitsa ja Ülo Kriguli seaded Estonian Voicesi albumi «Kalleimale» ja Kadri Vooranna uue kava «Ma olen siin» parimatele paladele.

Kadri Voorand 4-le ja koosseisule Estonian Voices oli see esimene ühine etteaste, milles mõlemas teeb kaasa vokalist ja helilooja Kadri Voorand. Tundlikke esitusi saatis VHK keelpilliorkester eesotsas dirigent Rasmus Puuriga.

Kontserdi tipphetkel oli laval 48 inimest ehk üks suurimaid koosseise, mis on Autovabaduse puiestee laval esinenud.

Järgmistel päevadel astub autovabaduse puiesteel laval üles veel Austria artist The Unused Word / Nødstop, Tšehhi duo Endru & JeN Hovorka ning nädala lõpetab armastatud Eesti artist nublu.

Viienädalase kultuuriprogrammi lõpetavad reedel ja pühapäeval peetav Tartu toidu- ja veinifestival, laupäeval toimuv autovabaduse puiestee, Tartuffi ja Tartu toidu- ja veinifestivali ühine järelpidu ja rahvusvaheline noortepäev esmaspäeval.

Kolmapäevane kontsert toimus koostöös Birgitta festivaliga, mida on korraldatud 2005. aastast Tallinnas Pirita kloostri varemetes toimuva muusikateatri festivalina. Tänavu leiab see seal aset 1.–11. augustil.

Järgmistel päevadel astub autovabaduse puiesteel laval üles veel Austria artist The Unused Word / Nødstop, Florian Wahl, ELLIP, Tšehhi duo Endru & JeN Hovorka, Stefan ja nublu.

Järgmisena astub lavale Anna Schauberger, artistinimega The Unused Word, kes esineb neljapäeva õhtul kell seitse. Pärast teda kell 20.30 astub lavale kodumaine muusik Florian Wahl. Kontserdil kõlavad nii Wahli uued kui ka juba tuntud palad.

ELLIP ning Tšehhi duo Endru & JeN Hovorka tulevad lavale reedel. Stefan ja nublu esinevad laupäeval.

Tagasi üles