Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

TOPELTINTERVJUU Tartu Uus Teater pakub Narva-Jõesuus viis päeva kultuurilisi protseduure

Copy
Kas tõesti skandaal mere ääres? Ei Maarja Mänd ja Ivar Põllu on Mereranna puhkekodus tööl ning nende ees laual on sandaal.
Kas tõesti skandaal mere ääres? Ei Maarja Mänd ja Ivar Põllu on Mereranna puhkekodus tööl ning nende ees laual on sandaal. Foto: Henry Griin / TUT

Tartu Uus Teater pakub järgmise nädala viiel päeval sanatooriumilinnas Narva-Jõesuus protseduure, mille ajal ei tehta mudaravi või massaaži, vaid antakse kultuurielamusi. «Hungerburg 2024» on kobarsündmus, milles on ühendatud sellised nähtused nagu teater, näitus, muusika, kino, tuur ja melu. Kuidas, mis ja miks? Vastavad Uue Teatri tegevjuht-produtsent Maarja Mänd ja loovjuht Ivar Põllu.

Kuidas tekkis mõte teha «Hungerburg 2024» ehk viiepäevane kultuuri kobarsündmus, miks just Narva-Jõesuus ja miks peamiselt sealses Mereranna puhkekodus, mis juba hea mitu aastat on tühjalt seisnud?

Ivar Põllu: See tekkis kahe idee kokkupanemisel. Esiteks – suured suvelavastused on lahedad, palju inimesi tuleb kokku ja pole võimatu, et teenitakse tulu, mille abil talvel elada. Samas on suured suvelavastused tüütud ja ettearvatavad. Suur mass, mikrofonid, kõlarid, midagi ei näe, halb ilm, kole lavakujundus. Tihti, aga mitte alati, muidugi.

Tagasi üles