Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

VAATA PILTE KGB kongid on suletud, muuseumi koridoridest pumbati välja kümme tonni vett

Copy
Tartu linnaajaloo muuseumite direktor Risto Lehiste käis kolmapäeva lõunal muuseumi veekahjutusi hindamas. Kõige rohkem oli vett kogunenud ajutiste näituste saali, kus vesi ulatus pea poolde säärde.
Tartu linnaajaloo muuseumite direktor Risto Lehiste käis kolmapäeva lõunal muuseumi veekahjutusi hindamas. Kõige rohkem oli vett kogunenud ajutiste näituste saali, kus vesi ulatus pea poolde säärde. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Riia mäel asuv KGB kongide muuseum, üks osa Tartu linnaajaloo muuseumitest, on teisipäevast üleujutuse tõttu külastajatele suletud. Kuigi veel kolmapäeva keskpäeval täitis selle keldrikorruse koridore pahkluudeni küündiv vesi, õnnestus pumbaautol neljapäeva hommikul suurem vesi siiski muuseumist välja tõmmata. Seda oli kongides pea kümme tonni.

Muuseumis üle kümne aasta töötanud administraator Gerli Põder juba aimas teisipäeva hommikul tööle suundudes, et keldris võib teda ees oodata uputus. «Viimastel aastatel on meil aastas tavaliselt paar sellist juhust,» tõdes Põder. «See oli küll teada, aga kurvaks tegi see ikka – kohast on kahju!»

Kindlasti on tegemist viimaste aastate suurima uputusega, nentis Tartu linnaajaloo muuseumite direktor Risto Lehiste, kes sumpas kolmapäeva lõuna paiku kongides kummikutega ringi, et veekahjudest paremat ülevaadet saada.

Tagasi üles