Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Tartuffi film Misha, Jake ja vastutuse võtmine oma elu eest

Copy
Misha ja Jake on peategelased tavatus armastusloos.
Misha ja Jake on peategelased tavatus armastusloos. Foto: Kaader filmist

Misha on noor naine, kes peagi saab 30-aastaseks, Jake tähistab filmis oma 18. sünnipäeva. Üks juhuslikult selga tõmmatud T-särk paneb aga noormehe arvama, et Misha on tema eakaaslane. Misha, kellele Jake tundub sümpaatne ja tema tähelepanu täitsa meeldiv, ei tõtta seda eksitust parandama.

«See ei ole armastus?» ei ole kindlasti maailma kõige klassikalisem poiss-kohtab-tüdrukut-ja-nad-armuvad-valemit järgiv romantiline draama. Aga vanusevahe vanusevaheks, selle filmi peateema on tegelikult oma elu eest vastutuse võtmine. Ma ei arva, et igaüks peaks püüdlema mingi ühiskonna poolt universaalse aktsepteeritud ideaali poole, kuid lihtsalt sihitult kulgemine ei tundu samuti ideaal, mille poole pürgida.

Ühiskondlikku survet kehastab filmis näiteks Misha ema, kelle arvates oleks noorel naisel aeg endale sobivam elupaik otsida, sest maja, milles Misha üksi elab, ei jõua ta ise hooldada. Kinokassas piletite kontrollimine ei too Mishale ilmselgelt mingeid rahamägesid sisse. Teisalt ei ole tal mingit huvi pakutud ametikõrgendust vastu võtta. Sellega kaasneks küll suurem sissetulek, aga ka rohkem vastutust ning stressi.

Tagasi üles