Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Piirissaar täitub reedel kaugema kandi rahvaga ning tühjeneb pühapäeva õhtuks

Copy
Talviti pealinna ja soojal ajal Piirissaare mees Heiki Laja (roolis) sõidutab huvilisi elektrilise tuuribussiga. Suve jooksul on tal ligi tuhat reisijat.
Talviti pealinna ja soojal ajal Piirissaare mees Heiki Laja (roolis) sõidutab huvilisi elektrilise tuuribussiga. Suve jooksul on tal ligi tuhat reisijat. Foto: Tanel Krigulson

Keset nädalat kolmapäeval avaneb Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitval parvlaeval Koidula ootamatu vaatepilt, sest alus on reisijatest ja autodest puupüsti täis. Nelikümmend minutit sõitu ja Piirissaare sadamas võtab reisijaid vastu lahke sadamavaht Maria. «Kui on praamipäevad, siis rahvast ikka käib,» ütleb ta.

Ema ja tütar Lia ning Kristina Traks tulid Piirissaarele uudishimust ja on praamilt maha astudes rõõmsalt üllatunud: «Nagu uus Saaremaa!» Viimati käisid nad saarel pea kümme aastat tagasi.

Nüüd imestasid nad kogu saart katvate infotahvlite ja tänavavalgustuse üle, mille Tartu vald lasi Piirissaarele hiljuti rajada. Tahvlitelt saab lugeda saare ajaloo kohta, lisaks on need soovituslikuks teejuhiks. Kristina Traksil oli plaan samal õhtul aerulauaga Laaksaarde sõita, ema Lia võttis aga kaheks ööks majutuse, ühe öö eest küsiti 35 eurot.

Tagasi üles