Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Vihm ujutas üle kliinikumi sterilisatsiooniruumi ning peatas operatsioonid ja paljud protseduurid (4)

Copy
Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla A-korpuse töötajad teevad endast kõik, et töö saaks võimalikult kiiresti normaalses rütmis jätkuda.
Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla A-korpuse töötajad teevad endast kõik, et töö saaks võimalikult kiiresti normaalses rütmis jätkuda. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul kella poole üheksa ajal kulmineerus Tartus tugev vihmasadu, mille tõttu jõudis palju vett Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla keldrisse ja A-korpusesse. Praeguseks on teada, et uputus jõudis nullkorrusel asuvasse sterilisatsiooniruumi, mille tõttu on plaanilised operatsioonid, mitmed uuringud ja protseduurid peatatud.

Pärast sadu kogunes kliinikumi kriisikomisjon arutama uputuse kahjusid ja edasisi samme ning kell 11 anti kliinikumis pressikonverents.

Kuigi vihma sadas kogu öö, hakkas Maarjamõisa haiglas uputama kell 8.40, mil sademevee äravool ei suutnud erakordselt suure veekogusega enam toime tulla, ütles Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Priit Perens. Vihm ujutas üle suure haigla A-korpuse keldri ja esimese korruse ning vesi voolas edasi ka teiste korpuste keldritesse.

Tagasi üles