Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Linn kollendab kuldvitsast, ametnikud laiutavad käsi (13)

Copy
Kanada kuldvits laiutab ka Ujula tänaval, kus Roheringi projekti toel on neid tuleval aastal plaanis tõrjuma asuda. Tänavu tõrjet plaanis pole.
Kanada kuldvits laiutab ka Ujula tänaval, kus Roheringi projekti toel on neid tuleval aastal plaanis tõrjuma asuda. Tänavu tõrjet plaanis pole. Foto: Margus Ansu

Kanada kuldvits on nuhtlustaim, mis algul toodud kauni välimuse pärast iluaedadesse, sealt loodusesse putkanud ja invasiivse võõrliigina sedasi vohama hakanud, et tõrjub omamaised liigid välja, ka looduskaitsealadel.

Tartus on seda tänavu suvel näha kõikjal, nii jõeluhtadel kui ka kõrgemates kohtades – olgu linnaosa nimeks Veeriku, Ihaste või Raadi, kõikjal kollendab.

Taim on ka mujal Lõuna-Eestis laialt levinud, vähem on seda Kesk-Eestis, tõdes botaanik ja Eesti Looduse peatoimetaja Toomas Kukk. «Probleem ongi see, et kena küll vaadata, aga teisi taimi selle alla kasvama enam ei mahu. Tugeva kasvuga tugev taim. Eestimaised taimed teda ei ohusta. Meil pole ka looduses loomakarju, kes teda ära sööks,» ütles Kukk.

Tagasi üles