Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartumaa laskurid aitasid Eesti Põhjamaade meistrivõistlustel mitu korda pjedestaalile

Copy
Lisell Väljak, Emili Uudeküll ning Aleksandra Varts pälvisid võistkondliku teise koha 25 meetri sportpüstoli harjutuses.
Lisell Väljak, Emili Uudeküll ning Aleksandra Varts pälvisid võistkondliku teise koha 25 meetri sportpüstoli harjutuses. Foto: Eesti Laskurliit

Taanis peeti möödunud nädalavahetusel Põhjamaade meistrivõistlusi laskmises, kus astusid tulejoonele ka Elva laskespordiklubi ning Tamme Laskuri juuniorid, kes aitasid Eesti võistkondlikus arvestuses kolmel korral neljast medalikohale.

Põhjamaade meistrivõistlustel said osaleda peale Eesti Rootsi, Soome, Norra, Taani, Islandi, Läti, Leedu ning kaugemalt Suurbritannia ja Fääri saarte juuniorid. Parimad neiud ja noormehed selgitati välja 10 m õhupüstoli, 25 m sportpüstoli, 10 m õhupüssi, 50 m standardpüstoli ning ka jahilaskmise harjutustes.

Üheski individuaalarvestuses keegi 13 eestlasest esikolmikusse ei mahtunud, parima koha teenis Tamme Laskuri õhupüstolilaskur Sirli Likk, kes sai neljanda koha. Küll kerkisid eestlased pjedestaalile võistkondlikult ning seda neljal korral. Koju naasti kahe hõbeda ning kahe pronksiga.

Teise koha lasi välja 10 meetri õhupüstoli harjutuses neidude võistkond. Sinna kuulunud Tamme Laskuri sportlased Sirli Likk ja Elerin Ross ning Elva laskespordiklubi esindaja Lisell Väljak lasid kamba peale 1650 punkti, mis oli kaheksa silma jagu enam kui Rootsi võistkonnal. Võitjaks kerkis Suurbritannia 1680 punktiga.

Lisell Väljak sai kaela teisegi hõbeda, seda 25 meetri sportpüstoli võistkondliku tulemuse eest. Lisaks temale kuulusid tiimi Väike-Maarja laskjad Emili Uudeküll ning Aleksandra Varts. Pjedestaali jagasid nad võitjatega Rootsist ning pronksmedalistidega Taanist.

Tartumaalaste täpne käsi oli medalimängus veel 50 meetri 3 x 20 lasu standardharjutuse võistkondlikus arvestuses. Täpsemalt pälvisid Elva laskespordiklubi liikmed Marleen Riisaar ja Nathalie Lessing koos Kaiu laskurklubi sportlase Susanna Sulega Soome ja Norra järel kolmanda koha.

Samuti said pronksmedali kaela Ragnar Juurik, Jaanus Laidus ja Ragnar Puio. Seda võistkondliku 10 meetri õhupüstoli harjutuses. Võitsid rootslased, teisele kohale tulid Norra sportlased.

Tagasi üles