Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Liisa Tulvik: suvepidu kõigile ja mitte kellelegi, vähemalt ei sadanud (6)

Autovabaduse puiesteel toimus Tartu 2024 suvepeo kontsertlavastus «Ellujäämise kunstid ristteel».
 
Autovabaduse puiesteel toimus Tartu 2024 suvepeo kontsertlavastus «Ellujäämise kunstid ristteel».  Foto: Kristjan Teedema

Elamuse mõttes on tore, et sellised publikule tasuta suursündmused kultuuripealinna programmi raames toimuvad, kuid oleks olnud suurepärane võimalus võtta rohkem riske ja luua midagi tõeliselt meeldejäävat, kirjutab muusik Liisa Tulvik Tartu 2024 suvepeost, mis oli autovabaduse puiesteel laupäeva õhtul.

Laupäeva õhtul Tartus autovabaduse puiesteel toimunud kontsertlavastus «Ellujäämise kunstid ristteel» lubas publikule muu hulgas melu, armastust, staaride paraadi ja Tartu ellujäämise loo jutustamist. Kui line-up oli tõepoolest muljetavaldav, show visuaalselt kaunis ning parajalt soe ja kuiv ilm soosis sündmust ja õhtu lõpetanud Winny Puhh pani lavale jõudes rahval riidedki seljas värisema, siis etenduse tutvustuses seatud ambitsioonid jutustada kultuuripealinna valikuterohkest teekonnast jäid turvaliste valikute varju.

Lühidalt öeldes oli tegu loomislooga: kõigepealt polnud midagi, siis käis suur pauk ja algas elu, mis viis meid Tartu kultuuripealinna tiitlini. Repertuaar koosnes lauludest, mis on pea igale eestlasele tuttavad ja kaasa laulmiseks sobivad. Lauljate kostüümid olid värvikad ning visuaalselt muutsid etenduse huvitavaks veel ekraanidele kuvatud animatsioonid ning tantsijad ja võimlejad, kes lisasid etendusele liikuvust ja elavust. Suure paugu animatsioonist jõudsime kraftwerkilikule maakerale ja sealt edasi nägime juba tuttavat Tartu maamärkidest koosnevale siluetti.

Tagasi üles