Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Galerii Autovabaduse puiesteele sätiti kultuuripealinna suvepidu

Tartu 2024 tellitud kontsertlavastus meelitas suveõhtul kesklinna tuhandeid kuulajaid, kellest nobedamatel ja pikematel õnnestus lavale astunud artiste ka oma silmaga näha.

Tuhanded tartlased ja Tartu sõbrad sättisid end kuulama kell 22 alanud tasuta pääsuga kontsertlavastust «Ellujäämise kunstid ristteel». Suur osa neist laval toimuvat otse ei näinud, sest autovabaduse puiestee oli pikitud kõikvõimaliku suvemööbliga ja paratamatult vajasid vaatega lavale telki ka helimehed. Õnneks olid korraldajad ürituse menukust aimates tellinud peoala keskele ühe suure ekraani, millelt kaugemal seisev rahvas toimuvat näha sai. Ja ülekanne oli ka ERRis.

Publikuni jõudsid laulud Eesti muusika kullafondist, mida esitasid Liisi Koikson, Peeter Volkonski, Märt Avandi, Ott Sepp, Nele-Liis Vaiksoo, Ollie, Sissi, Heidy Tamme ja Priit Volmer. Etteastetele lisasid vürtsi Tartu akadeemiline meeskoor, Shat​​é tantsukool, võimlemisklubi Janika, rahvakunstiseltsi Leigarid Tartu rühm ja Tähtvere tantsukeskuse tantsijad, raporteersid korraldajad.

«Kui mõelda Tartu ja Eesti ajaloole, tundub mulle lausa ilmvõimatu, et väike Eesti ja Tartu on traditsioonide, kultuuride ja keeruliste ajaloosündmuste ristteel ellu jäänud,» rääkis lavastaja Tanel Jonas. «See on erakordne, et Tartu koos Lõuna-Eestiga on kasvanud jõulise visiooniga kultuurimõtte kandjaks, Euroopa kultuuripealinnaks.»

Kontsertetenduse «Ellujäämise kunstid ristteel» autorid olid Tanel Jonas ja Laura Võigemast, muusikajuht Siim Aimla ning lavakoreograafia seadis tervikuks liikumisjuht Rauno Zubko.

Peo lõptas Winny Puhh.

Tagasi üles